Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Φέντερερ "έπιασε" τον Ναδάλ



Με τη νίκη του στο Ίντιαν Γουέλς ο Ρότζερ Φέντερερ μοιράζεται ένα ρεκόρ με τον Ράφα Ναδάλ.
Ο Ελβετός ενδέχεται να ξεπεράσει τον Ισπανό μετά το Μαϊάμι.

Ο Ρότζερ Φέντερερ έχει να κερδίσει Grand Slam από τον Γενάρη του 2012, ωστόσο συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ σε πραγματικά μεγάλα τουρνουά.
Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Ίντιαν Γουέλς ο Ελβετός έφτασε τις 19 νίκες σε τουρνουά Masters 1000, όσες έχει και ο Ράφα Ναδάλ.

Με τη νίκη του με 7-6 (9-7), 6-3 επί του Αμερικανού Τζον Ίσνερ στον τελικό του "BNP Paribas Open", όπως είναι η επίσημη σημασία της διοργάνωσης, ο Φέντερερ κατέκτησε για τέταρτη φορά το συγκεκριμένο τουρνουά μετά το 2004, το 2005 και το 2006.
"Λατρεύω να κερδίζω τουρνουά. Είναι ωραίο να φτάνεις στο τέλος της διαδρομής, συγκεντρώνοντας νίκες", εξήγησε ο πιο επιτυχημένος παίκτης στην ιστορία των Grand Slams.
Η διαδρομή του στους τελικούς Masters ξεκίνησε το 2002 στο Μαϊάμι, όμως έχασε από τον Άντρε Άγκασι. Σχεδόν ένα μήνα μετά σήκωσε τον πρώτο του τίτλο στο Αμβούργο με αντίπαλο στο ματς τίτλου τον Μαράτ Σάφιν.
Το κίνητρο του για να συνεχίσει τη συγκομιδή τίτλων στο Μαϊάμι την ερχόμενη εβδομάδα είναι να ξεπεράσει τον Ράφα Ναδάλ στην παγκόσμια κατάταξη και να ανέβει στο Νο2.

Πηγή: http://www.sport24.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top