Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Στις 15 Μαιου η δημοπρατηση της αναπλασης του Ρολογιου



Στο Βελεστίνο θα δημιουργηθεί ένας νέος κοινόχρηστος χώρος

Στην τελική ευθεία μπήκε η δημοπράτηση του έργου που αφορά την οικιστική ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο και έχει προϋπολογισμό 313.000 ευρώ. Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής η δημοπράτηση του έργου για τον ορισμό του αναδόχου εργολάβου θα γίνει την Τρίτη 15 Μαΐου.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου που αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην αστική ανάπλαση της περιοχής μέσα από την επέκταση του πρασίνου, τη δημιουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «εντατικοποιούμε τις προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για ένα σημαντικό έργο βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών. Παράλληλα αποδεικνύουμε πως μπορούμε να αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του Δήμου. Ελπίζουμε ότι σύντομα οι δημότες θα απολαμβάνουν ένα έργο στολίδι για την περιοχή μας. Παράλληλα μαζί με τη βιοκλιματική ανάπλαση του πεζοδρόμου, την δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού, αλλά και την αξιοποίηση της Υπέρειας κρήνης δημιουργούμε ένα ευρύ δίκτυο  αστικών παρεμβάσεων με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».
Συμπλήρωσε δε την συνεργασία που υπήρχε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την προώθηση του έργου.
Το έργο της ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 13/01/2012 και αφορά στη διαμόρφωση της πλατείας Ρολογιού στο Βελεστίνο, με διατήρηση του υφιστάμενου πρασίνου και συμπλήρωσή τους από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού, δημιουργούνται περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώνονται κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο.
Με την ολοκλήρωσή του το έργο συμβάλλει στην βελτίωση της λειτουργικότητας του υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου, στη σημαντική αύξηση των επιφανειών πρασίνου με στόχο τη βελτίωση του μικροκλίματος και στη γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού χώρου.
Στο μεταξύ αύριο Πέμπτη θα γίνει στο Δήμο η συνάντηση της Δημάρχου με τους εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να συζητηθούν τα τελευταία διαδικαστικά στάδια ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Για το θέμα είχε χθες εκτενή συνεργασία η Δήμαρχος με τα στελέχη των υπηρεσιών.


Πηγή:e-volos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top