Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Τι ειπαν ο Ακης και οι συνεργατες του



Ολόκληρες οι απολογίες ενώπιον του ανακριτή
του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζοπούλου και των συγκατηγορούμενών του... 
Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται πλέον ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του,  κατηγορούμενοι όλοι, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Και οι πέντε μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Διαβάστε αναλυτικά τι είπαν ενώπιον του ανακριτή όλοι οι κατηγορούμενοι.

Η απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου



Η απολογία του εξαδέλφου του Άκη

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας θεωρείται το δεξί χέρι του πρώην υπουργού, αφού ήταν εκείνος που εμφανιζόταν ως δικαιούχος της off shore Torcaso που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, αλλά και της Βluebell η οποία εμπλέκεται στην αγοραπωλησία της οικίας της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο Κολωνάκι. 
Υπενθυμίζεται, ότι μεταξύ άλλων, σε λογαριασμό της εταιρείας Torcaso μεταφέρονται χρήματα από την off shore Morelia  (που ανήκει στον κουμπάρο του κ. Ζήγρα), η οποία είχε λάβει ωφέλιμες πληρωμές από την εταιρεία Ferrostaal για την υπόθεση των υποβρυχίων.



Η απολογία της λογίστριας του Άκη

Η λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, εμφανίζεται  και στις τρεις off shore: Torcaso, Nobilis, Blue Bell που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες των ακινήτων της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου. H σχέση της με τον πρώην υπουργό ξεκινά τη δεκαετία του ’80, όταν η ίδια εργαζόταν ως λογίστρια στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Η απολογία του Αστέριου Οικονομίδη 

Ο Αστέριος Οικονομίδης είναι ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Αrcon Constructions.
H Arcon Constructions είχε αναλάβει την ανακαίνιση του νεοκλασικού της Δ. Αρεοπαγίτου, καθώς και του ακινήτου της οδού της Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας που αγόρασε η off shore Τorcaso (δικαιούχος της οποίας είναι ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου) και στη συνέχεια μεταβίβασε στη Μονή Βατοπαιδίου.
Επίσης, ο Αστέριος Οικονομίδης αγόρασε την οικία της Αρετής Τσοχατζοπούλου από την off shore Bluebell (δικαιούχος της οποίας είναι επίσης ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου) και στη συνέχεια πούλησε στην κόρη του πρώην υπουργού.



H απολογία του Γιώργου Σαχπατζίδη

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι επιχειρηματίας, κουμπάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου.  Ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων είναι και μέτοχος του ΠΑΟΚ, εμπλέκεται στην off shore εταιρεία Τοrcaso από την οποία μεταβιβάστηκαν ακίνητα στην Μονή Βατοπαιδίου, ενώ η ίδια εταιρεία εμφανίζεται και στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Δ. Αρεοπαγίτου.


 Πηγή: enikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top