Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Παρτε τους την σφυριχτρα! Αυτοι ειναι οι επικινδυνοι!


Ο Τάσος Μάνος, διεθνής παρακαλώ (!), ο Αλέκος Ψαριανός και ο Ανέστης Πανταζής,
αν έχουν την ελάχιστη ικμάδα αυτοσεβασμού, οφείλουν σήμερα κιόλας να φύγουν από την "επαγγελματική" διαιτησία.

Δεν προλάβαμε να χαρούμε το υψηλό επίπεδο μπάσκετ, που προσέφεραν Παναθηναικός και Ολυμπιακός στα προημιτελικά της ευρωλίγκας και ήλθαν οι χουλιγκαναίοι του Πανιωνίου να μας επαναφέρουν (βίαια και απότομα) στην δύσμοιρη ελληνική πραγματικότητα!
Πέτρες, κομμάτια τσιμέντου, μπουκάλια και ότι άλλο μπορείτενα φανταστείτε εκσφενδονίστηκαν κατά των παικτών του Παναθηναικού από (…κατ ευφημισμόν) οπαδούς μιας ιστορικής ομάδας, η διοίκηση της οποίας αδυνατεί εμφανώς τα τελευταία χρόνια να ελέγξει τα του οίκου της και είναι δέσμια τέτοιων φαινομένων που εξευτελίζουν κάθε έννοια αθλητισμού, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια του συγκεκριμένου σωματείου με την καλλιέργεια του μπάσκετ στην μικρές ηλικίες.
Δεν θέλω να ασχοληθώ με τους ανεγκέφαλους, που αδυνατούν να αντιληφθούν τι μπορεί να συμβεί αν μια πέτρα χτυπήσει στο κεφάλι έναν αθλητή, ενδεχομένως (εκ λάθους) και της δικής τους ομάδας. Προφανώς τους εμπνέει η θέατου αίματος στα γήπεδα ή ο σοβαρός τραυματισμός ενός αντιπάλου… Είμαι βέβαιος ότι κανείς εξ αυτών δεν ήταν παρών στο ίδιο γήπεδο, πριν 2 δεκαετίες, όταν αυτό-τραυματίσθηκεο μακαρίτης Μπόμπαν Γιάνκοβιτς για να έχουν χαραγμένο μέσα τους το συναίσθημα καιτη θέα ενός τέτοιου συμβάντος.
Θα ασχοληθώ με τους ανεπαρκείς, επικίνδυνους για το άθλημα, άβουλους για λήψη σοβαρών αποφάσεων και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτους διαιτητές του αγώνα. Είναι πραγματικά ανήκουστο 3 νέοι άνθρωποι, 2 εκ των οποίων κουβαλούν και την «κληρονομιά»της μεγάλης ικανότητας και ποιότητας των πατέρων τους στη διαιτησία, να μην κάνουντο αυτονόητο για να προστατεύσουν το άθλημα, το πρωτάθλημα και την σωματική ακεραιότητα των αθλητών, οι οποίοι (…εκτός των άλλων) είναι και οικογενειάρχες:να διακόψουν το παιχνίδι και να στείλουν σπίτι τους υγιείς όσους δεν έφταιγαν και στην αθλητική δικαιοσύνη, όσους προκαλούν αυτά τα φαινόμενα. Ντροπή και αίσχος!!!
Ο Τάσος Μάνος, διεθνής παρακαλώ (!), ο Αλέκος Ψαριανός και ο Ανέστης Πανταζής, αν έχουν την ελάχιστη ικμάδα αυτοσεβασμού, οφείλουν σήμερα κιόλας να παραδώσουν τα σήματά τους στην ΟΔΚΕ και να φύγουν από την «επαγγελματική» διαιτησία. Γιατί είναι εμφανές ότι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα, την γνώση, την στοιχειώδη κρίση, την στιβαρότητα και τα…αβγά για να πάρουν σοβαρές (και απλές για το κοινό συμφέρον) αποφάσεις.
Η δουλειά τους δεν είναι να σφυράνε το στραγάλι και να μας λένεαν είναι φάουλ μια ενέργεια. Είναι να προστατεύουν στοιχειωδώς το σπορ, να εφαρμόζουν με αντικειμενικότητα τους κανονισμούς και συνεισφέρουν στην επί ίσοις όροις διεξαγωγή του πρωταθλήματος! Τίποτα δεν μπορούν να κάνουν απ αυτά….
Κι αν δεν το κάνουν αυτοί, σήμερα κιόλας πρέπει να το κάνει η ΚΕΔ, έστω κι αν τα τελευταία χρόνια ταλανίζεται (αν όχι κυριαρχείται) απόπροσωπικές σχέσεις και ισορροπίες, αλλά και από τα «τζάκια» και τα «κληρονομικά δικαιώματα» κάποιων. Αφού η παρεούλα του Συμεωνίδη δεν έχει ακόμα πειστεί ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αδιάκριτα και άκριτα όλους τους διαιτητές σε όλα τα ματς (καταργώντας έμπρακτα πια κάθε έννοια αξιοκρατίας και αξιολόγησης), ας πετάξει από τους πίνακες τους «υψηλού κινδύνου». Αλλιώς (το έχω ξαναγράψει) θα είναι ηθικώς συνυπεύθυνη, σε ότι συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα.
Όσο δεν επιβάλλεται η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» σε τέτοια φαινόμενα και οι διαιτητές αρκούνται σε ημίμετρα, χαριστικές συμπεριφορές, δημόσιες σχέσεις κλπ, θα είναι κι αυτοί συνένοχοι των χουλιγκαναίων. Γιατί πολύ απλά από τις δικές τους αποφάσεις και όσα γράφουν στο φύλλο αγώνα, εξαρτάται η στάση της αθλητικής δικαιοσύνης και η επιβολή ποινών.
Και πολύ περισσότερο, αφού ακόμα και στο ποδόσφαιρο οι διαιτητές αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, να μην επιτρέψουν ανάλογα φαινόμενα και χθες κιόλας διεκόπη για ρίψη αντικειμένου κατά βοηθού διαιτητή ο αγώνας Άρη-Αστέρα Τρίπολης. Τι περιμένουμε στο μπάσκετ; Να μην πατάει κανείς πια στο γήπεδο;
Και μην ακούσω τις γνωστές «παπαριές» περί κοινωνικής έκρηξης, εντάσεων στον μέσο πολίτη, οικονομικής ένδειας, ανέργων κλπ! Ο πετροπόλεμος από την εξέδρα προς τον αγωνιστικό χώρο είναι μόνιμο φαινόμενο των τελευταίων ετώνστη Νέα Σμύρνη, κάθε χρόνο ο Πανιώνιος «τον πληρώνει» ακριβά, κανείς ωστόσο δεν λαμβάνει μέτρα… Ούτε άλλες, περί επεισοδίων κλπ από τον κόσμο, αν διακοπείτο ματς. Όταν άρχισε ο πετροπόλεμος, όλα αυτά ήταν ήδη σε εξέλιξη…
Υ.Γ.1 Αναρωτιέστε μετά γιατί Ομπράντοβιτς μας προετοιμάζει για την αποχώρησή του;
Υ.Γ.2 Αλήθεια, αν ο Ζοτς, επικαλούμενος θέματα προσωπικής ασφάλειας, έπαιρνε την ομάδα κι έφευγε στα τελευταία 30’’, οι διαιτητές θα μηδένιζαν τον Παναθηναικο; Χαχαχαχα…
Πηγή: pamesports.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top