Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Καθησυχαζει ο Δημος Καρδιτσας για την κυβερνοεπιθεση αλλα...



Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Καρδίτσας σχετικά με την κυβερνοεπίθεση
 που δέχθηκε το Δημοτολόγιο του Δήμου Καρδίτσας από την ομάδα Anonymous με σκοπό να καταδείξουν τα κενά των πληροφοριακών συστημάτων.
Στην ανακοίνωση ο Δημος Καρδίτσας υποβαθμίζει το γεγονός, αναφέροντας πως τα δεδομένα υπεκλάπησαν από παλαιό αρχείο και όχι από αυτό που χρησιμοποιεί η υπηρεσία ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών. Βέβαια ακόμα και αν δεχθούμε ότι η νέα βάση δεδομένων δεν έχει πειραχθεί, το γεγονός ότι ο Δήμος αποδέχεται ότι δεδομένα από την παλιά βάση δεδομένων πέρασαν στην κατοχή ή εθεάθησαν από τρίτους, καθόλου δεν θα πρέπει να εφησυχάζει τους δημότες αφού και πάλι πραγματικά δεδομένα θα είναι αλλά σε παλαιότερη ημερομηνία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Καρδίτσας:
"Αναφορικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την κυβερνοεπίθεση Ελλήνων υποστηρικτών της ακτιβιστικής ομάδας Anonymous σε φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα και ειδικότερα  όσον αφορά το Δημοτολόγιο του Δήμου Καρδίτσας, επισημαίνονται τα εξής:
-    Η επίθεση διαπιστώθηκε από την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων έπειτα από την δημοσιοποίηση σχετικών εγγράφων σε ιστοσελίδα που ασχολείται με την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων. Τα έγγραφα του Δημοτολογίου που δημοσιοποιήθηκαν είναι ανυπόγραφα πιστοποιητικά και προέρχονται από παλαιό αρχείο, που είναι το μόνο, στο οποίο κατάφεραν οι άγνωστοι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση. Η βάση δεδομένων του Δημοτολογίου Καρδίτσας είναι ανέπαφη και κατά συνέπεια δεν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα των δημοτών.
-    Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Anonymous βασικός στόχος της κυβερνοεπίθεσης ήταν το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  «ΣΥΖΕΥΞΙΣ»,  καθώς όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, απέκτησαν πλήρη πρόσβαση σε Δήμους, Υπουργεία, Πολεοδομίες, Τηλεφωνικά Κέντρα Κρατικών Υπηρεσιών στοχεύοντας να καταδείξουν τα κενά ασφαλείας του δικτύου και κατά συνέπεια η δημοσιοποίηση εγγράφων του Δημοτολογίου Καρδίτσας, όπως και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του ΤΕΙ Καβάλας ήταν ενδεικτική και τυχαία.
-    Η κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο του ΣΥΖΕΥΞΙΣ διερευνάται από την Υπηρεσία Διαχείρισής του και την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης. Ο Δήμος Καρδίτσας βρίσκεται σε συνεργασία με τις παραπάνω Υπηρεσίες, προκειμένου να συμβάλει στην περαιτέρω θωράκιση των πληροφοριακών του συστημάτων, ώστε να αποτραπούν αντίστοιχες επιθέσεις στο μέλλον".

Πηγή:karditsalive.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top