Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Βολος: Εφυγε ενας ιστορικος καφεκοπτης



Πέθανε χθες τις πρώτες πρωινές ώρες σε ηλικία 67 ετών ένας από τους πιο
παλιούς επαγγελματίες στην κεντρική αγορά του Βόλου. Ο λόγος για τον Στέργιο Ταμπούρη, ιδιοκτήτη του γνωστού καφεκοπτείου «Κόκορας», που είναι από τα πρώτα μαγαζιά που άνοιξανστον μεταπολεμικό Βόλο και το οποίο λειτουργούσε στην οδό Κ. Καρτάλη, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Δημητριάδος.
Ο Στέργιος Ταμπούρης για περισσότερα από σαράντα χρόνια δούλεψε στο καφεκοπτείο που το είχε πρωτολειτουργήσει ο πατέρας του μετά τον πόλεμο. Τα τελευταία χρόνια μολονότι είχε συνταξιοδοτηθεί ο Στέργιος Ταμπούρης συνέχιζε να πηγαίνει στο μαγαζί και να βοηθά το γιο του που συνέχιζε τη λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης.
Η αντίστροφη πορεία για τη ζωή του Στέργιου Ταμπούρη ξεκίνησε πριν από ένα μήνα περίπου όταν πήγε για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο στο συκώτι. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία. Μέσα σε ένα μήνα το χαμόγελο του αγαπημένου φίλου και συνετού επαγγελματία με την αγάπη για το συνάνθρωπο έσβησεχθεςτις πρώτες πρωινές ώρες. Εκτός από σωστός επαγγελματίας ο Στέργιος Ταμπούρης ασχολήθηκε και με τα κοινά της πόλης που μεγάλωσε και έμενε. Τη Νέα Ιωνία. Επί τέσσερα χρόνια, από το 1998 ως το 2002 ήταν Αντιπρόεδρος στο Κοιμητήριο Βόλου - Νέας Ιωνιας. Την ίδια περίοδο ήταν δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας με Δήμαρχο τον Π. Μαβίδη.
Υπήρξε πρόεδρος στα ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Ιωνίας, στα οποία δώρισε και ένα αυτοκίνητο για τις ανάγκες υλοποίησης του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Ήταν ακόμη Πρόεδροςστην Επιτροπή του Εθνικού Σταδίου της Νέας Ιωνίας, ενώ σημαντική ήταν η δράση του και στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πλατανιδίων όπου διατηρούσε εξοχικό.
Η κηδεία του Στέργιου Ταμπούρη που είχε ένα γιο και τρεις κόρες θα έγινε σήμερα στις 11.30 το πρωί από την εκκλησία Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία.

Πηγή:thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top