Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Πρωτοβουλια των μαθητων του Γυμνασιου Κεδρου για καθαρισμο του Αγ. Νικολαου Κεδρου



Μετά από πρωτοβουλία των μαθητών και των καθηγητών του Γυμνασίου Κέδρου διοργανώνεται σε συνεργασία με
το Δ. Σοφάδων, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 στις 08:30  το πρωί, επιχείρηση καθαρισμού στο χώρο του Αγίου Νικολάου Κέδρου.

Με επιστολή τους οι καθηγητές και οι μαθητές του Γυμνασίου Κέδρου, ζήτησαν πριν λίγες ημέρες από το Δήμαρχο Σοφάδων Μπάμπη Παπαδόπουλο τη συνδρομή του δήμου σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου οι ίδιοι να αναλάβουν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια και τα άχρηστα αντικείμενα το χώρο του Αγίου Νικολάου, ο οποίος πολύ συχνά δέχεται επισκέπτες, και ιδιαίτερα την ημέρα της πρωτομαγιάς. Μετά απ αυτό κι αφού διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες από τον Αντιδήμαρχο Σοφάδων Φώτη Τσέλιο καθορίστηκε η ημέρα και η ώρα της συνάντησης για την υλοποίηση του στόχου.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Σοφάδων Μπάμπης Παπαδόπουλος δήλωσε:
«Με εξέπληξε ευχάριστα η επιστολή που έλαβα από τους μαθητές του Γυμνασίου Κέδρου. Η πρωτοβουλία τους είναι αξιέπαινη. Αυτή η μικρή αλλά σπάνια και πολύτιμη κίνησή τους αποδεικνύει περίτρανα ότι οι νεότερες γενιές έχουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική ευαισθησία, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους να πιστεύουμε ότι οι γενιές που έρχονται θα διορθώσουν όλα τα στραβά και τ’ ανάποδα που θα τους παραδώσουμε.
Η κίνηση όμως αυτή των μαθητών αλλά και το λαμπρό παράδειγμα εκείνων που μαζικά συμμετείχαν στις πολυήμερες δενδροφυτεύσεις που υλοποίησε ο Δ. Σοφάδων, αποδεικνύουν επίσης και κάτι ακόμα εξίσου σπουδαίο κι ελπιδοφόρο. Ότι στον ταλαιπωρημένο και βαριά δοκιμαζόμενο χώρο της εκπαίδευσης υπηρετούν άξιοι λειτουργοί οι οποίοι τιμούν τον τίτλο του εκπαιδευτικού. Οι εκπαιδευτικοί είναι εκείνοι που σε μεγάλο βαθμό συνθέτουν τη νέα μηχανή που θα δημιουργήσει τον καινούριο κόσμο. Τα παραδείγματα όπως αυτά του Κέδρου μας δείχνουν, ευτυχώς, ότι αυτός ο νέος κόσμος θα είναι καλύτερος απ αυτόν που ζούμε εμείς.
Συγχαίρω λοιπόν τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Κέδρου για την πρωτοβουλία τους και την εθελοντική διάθεση προσφοράς τους και καλώ όλους τους δημότες να τους μιμηθούν. Να δώσουμε όλοι λίγο απ’ το χρόνο μας και να τον διαθέσουμε στο κοινό καλό, στην προστασία του περιβάλλοντος. Πάμε όλοι μαζί να καθαρίσουμε, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2012, στις 08:30 το πρωί, στον Άγιο Νικόλαο Κέδρου».

Πηγή:karditsalive.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top