Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι νεοι κανουν σεξ από τα 15 χωρις προφυλαξεις



Προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα έρευνας ομάδας επιστημόνων
που διενεργήθηκε βάσει 5.000 ερωτηματολογίων, στα οποία απάντησαν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου , με μέσο όρο ηλικίας τα 17,4 έτη.
Όπως προκύπτει από τα ερωτηματολόγια, τα ελληνόπουλα παίζουν με τον κίνδυνο στο σεξ, καθώς δεν έχουν επαρκή γνώση ούτε για την αντισύλληψη αλλά ούτε και για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.
Με βάση τα στοιχεία της μελέτης, φαίνεται ότι το 59,7% των εφήβων είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές - στο μεγαλύτερο ποσοστό- στην ηλικία των 15,5 ετών και με μέσο αριθμό ερωτικών συντρόφων τους 1,9.
Το 68,5% ήξερε για το AIDS και το 59% γνώριζε για τη σύφιλη και την ηπατίτιδα. Για τα κονδυλώματα και τη γονόρροια γνώριζε το 35%.
Το χειρότερο πάντως είναι ότι μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία των εφήβων να γνώριζε σε ποσοστό 92% ότι κυριότερος τρόπος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό όμως μόνο το 37% το χρησιμοποιούσε. Μεγάλο ποσοστό, όπως απέδειξε η έρευνα, είχε το αντισυλληπτικό χάπι (85,8) καθώς και το χάπι της επόμενης μέρας (84,6).
Τη μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από την Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείου , τη Β΄Μαιευτική Γυναικολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Αρεταίειου και το Τμήμα Στατιστικής του London Scholl of Economics.
Πηγή: radar.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top