Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Επιθεση στο πουλμαν του Παναθηναϊκου-Αναβληθηκε ο πρωτος τελικος της Α1



Ακόμη ένα πλήγμα δέχτηκε το ελληνικό μπάσκετ από τους γνωστούς-άγνωστους ανεγκέφαλους…

Ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ των Ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για απόψε στις 22:00 αναβλήθηκε, μετά την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν του «τριφυλλιού», ενώ κατευθυνόταν για το ΣΕΦ.
Αυτή είναι η απόφαση που έλαβε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρός της, Βασίλης Οικονομίδης.

«Μετά από αυτό που συνέβη ο πρώτος τελικός μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναβάλλεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας του ΕΣΑΚΕ.
Όπως προκύπτει πρόκειται για μια κοινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Αστυνομίας και του ΕΣΑΚΕ.
Επίσημα η διοργανώτρια αρχή υπογράμμισε ότι: «Αναβάλλεται ο σημερινός πρώτος αγώνας της σειράς των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μετά από απόφαση της Επιτροπής του Πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ, την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το χρονικό...


Στις 20:15 στην παραλιακή λεωφόρο στο Μοσχάτο, λίγο πριν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το πούλμαν των «πράσινων» δέχτηκε από αγνώστους... καταιγισμό από πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά στα μάτια και στη μύτη ο Στράτος Περπέρογλου και ο Ντέιβιντ Σμιθ.
Οι δηλώσεις αποτροπιασμού των παικτών

Ο Μάικ Μπατίστ έσπευσε να ανεβάσει στο twitter φωτογραφίες από το σπασμένο παράθυρο του πούλμαν της ομάδας του, αναφέροντας μάλιστα: «Αυτή η αηδία πρέπει επιτέλους να σταματήσει».

Ο Νικ Καλάθης, ανέβασε την ίδια φωτογραφία με το σπασμένο τζάμι του πούλμαν στο Twitter, γράφοντας «μόνο στην Ελλάδα», ενώ ο Άλεξ Μάριτς, έγραψε τη λέξη «ντροπή» στο δικό του λογαριασμό.

Στη συνέχεια ο Μπατίστ ανέφερε: «This just is Olympiacos fans trow rocks at our bas» (σ.σ.: Αυτοί είναι οπαδοί του Ολυμπιακού που πετούν πέτρες στο πούλμαν μας).

Από την πλευρά του ο τιμ μάνατζερ του «τριφυλλιού», Μάνος Παπαδόπουλος μιλώντας για την επίθεση που δέχτηκε το πούλμαν του Παναθηναϊκού στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6, είπε: «Χτυπήθηκε το πούλμαν από πέτρες στην παραλιακή. Δεν προλάβαμε να δούμε τίποτα. 

Υπήρχε αστυνομική δύναμη, αλλά μας είχαν στήσει ενέδρα. Έχουν χτυπήσει Σμιθ και Περπέρογλου και μεταφέρονται στο νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για το παιχνίδι».

Το πούλμαν παρέμεινε ακινητοποιημένο στο σημείο από τις 20:15 έως τις 21:00, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε για το ΣΕΦ.

Πήραν εξιτήριο Σμιθ και Περπέρογλου

Πάντως οι Στίβεν Σμιθ και Στράτος Περπέρογλου, οι οποίοι τραυματίστηκαν από θραύσματα απ` τα σπασμένα τζάμια του πούλμαν της αποστολής δεν ακολούθησαν την αποστολή, αφού διακομίστηκαν στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.
Λίγη ώρα αργότερα οι δύο παίκτες του Παναθηναϊκού πήραν εξιτήριο, αφού πρώτα υποβλήθηκαν σε οφθαλμολικό έλεγχο, όπου δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό πέραν κάποιων εκδορών από τα θραύσματα των τζαμιών του πούλμαν.

Την Κυριακή πιθανότατα ο πρώτος τελικός
Πλέον, υπάρχει η σκέψη ο πρώτος τελικός να διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο ΣΕΦ, την ημέρα δηλαδή που ήταν προγραμματισμένος ο δεύτερος τελικός της σειράς των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ, και ο δεύτερος στις 23/5 στο ΟΑΚΑ (ήταν προγραμματισμένος ο τρίτος αγώνας της σειράς στο ΣΕΦ).
Τέλος, ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής, πρότεινε για αύριο τη διεξαγωγή σύσκεψης στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής των τελικών. Μία από τις σκέψεις είναι να γίνουν παρουσία παιδιών, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στους τελικούς του κυπέλλου στο βόλεϊ.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ενέδρα στο πούλμαν του ΠΑΟ
«Σήμερα και περί την ώρα 20.15 το λεωφορείο της ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, το οποίο κινούνταν επί της νέας παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου, με κατεύθυνση προς το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και συνοδεύονταν από δύο διμοιρίες της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και οχήματα της Άμεσης Δράσης, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από άτομα που βρίσκονταν και κινούνταν παράπλευρα της νέας παραλιακής λεωφόρου (παλαιά παραλιακή). Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δυο αθλητές οι οποίοι μεταφέρθηκαν για πρώτες βοήθειες.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίζεται δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε βάρος των αγνώστων δραστών για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς του λεωφορείου, για απρόκλητες σωματικές βλάβες σε βάρος των δυο αθλητών, καθώς και για παραβάσεις που αφορούν τη νομοθεσία για την αθλητική βία».

Πηγή:zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top