Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΕΙΤΕ: Οι 8 πιο σκληρες αθλητικες δοκιμασιες


Μην αποδεχθείτε καμία από αυτές τις δοκιμασίες
, χωρίς την κατάλληλη, γεμάτη αφοσίωση προπόνηση...


Πρέπει να σταματήσετε το ποτό και… τα πάντα…




Εάν πασχίζετε για να τρέξετε 5 χιλιόμετρα στο γυμναστήριο το πρωινό της Δευτέρας, τότε, εντάξει. Εάν πασχίζετε όμως για να φτάσετε έστω στο γυμναστήριο, τότε ίσως είναι καιρός για μία αλλαγή σκηνικού. Όχι, δεν μιλάμε για ένα διαφορετικό γυμναστήριο με ομορφότερες γυμνάστριες… Ας σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα για ένα λεπτό.

Όλοι ανταποκρινόμαστε καλά στις δοκιμασίες, βάζοντας στόχους, επιτυγχάνοντας αποτελέσματα και νιώθοντας πως έχουμε πραγματικά καταφέρει κάτι. Όμως πιέζουμε πραγματικά τους εαυτούς μας όσο περισσότερο μπορούμε;

Σύμφωνα με τον αθλητικό ψυχολόγο της Harley Street, Τζάιλς Γουέμπστερ, «αυτό που ξεχωρίζει τον πρωταθλητή από τον πετυχημένο ερασιτέχνη είναι η ικανότητα να σπρώξει τον εαυτό του να γυμναστεί ακόμα πιο δυνατά, εκεί που ο ερασιτέχνης απλά θα τα παράταγε».

Έτσι, εάν ψάχνετε για κάτι που θα προκαλέσει την πνευματική και σωματική σας αντοχή, τότε διαβάστε για τις σκληρότερες αθλητικές δοκιμασίες στον κόσμο.





Αγώνας Κωπηλασίας στον Ατλαντικό

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: Αγώνας Κωπηλασίας στον Ατλανικό

Που: Στον Ατλαντικό Ωκεανό – από τους Κανάριους Νήσους μέχρι τις Δυτικές Ινδίες.

Ναι, διαβάσατε σωστά τον τίτλο. Είναι ένας αγώνας κωπηλασίας. Που διασχίζει τον Ατλαντικό. Τώρα, εάν έχετε δοκιμάσει να κωπηλατήσετε θα ξέρετε πως είναι κάτι κρύο, υγρό και καθόλου διασκεδαστικό, ακόμα και εάν το κάνεις σε ένα τελείως επίπεδο ποτάμι ή λίμνη. Φανταστείτε τώρα αυτό, αλλά προσθέστε ένα σαφέστατα μεγαλύτερο σκαρί, αμέτρητα πανύψηλα κύματα και μόλις τέσσερα άτομα για πλήρωμα.

Χρειάζεται περίπου από 40 μέχρι 90 ημέρες για να τερματίσεις και μετράει μία τεράστια απόσταση 4.830 χιλιομέτρων. Και ορισμένοι το κάνουν μόνοι τους, προφανώς επειδή μισούν τον εαυτό τους. Αλλά τουλάχιστον μπορείτε να τρέφεστε με ξηρά τροφή ενώ επιπλέετε μέσα στη γούρνα σας…

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Παρακολουθήστε τον ετήσιο αγώνα κωπηλασίας ανάμεσα στα πανεπιστήμια Όξφορντ και Κέμπριτζ από τις όχθες του Τάμεση στο Λονδίνο, ενώ πίνετε μπύρα κάτω από την λιακάδα. Ή δείτε το στο laptop σας από την άνεση ενός ζεστού κρεβατιού.





O Μαραθώνιος της Άμμου

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: O Μαραθώνιος της Άμμου

Που: Μαρόκο

Όλοι μας γνωρίζουμε πως το να τρέχεις μαραθώνιους είναι λίγο χαζό -πρέπει να τρέχεις για αιώνες, συνήθως βρέχει και πρέπει να πας και κάποια στιγμή στην τουαλέτα. Εντάξει, το τελευταίο μέρος δεν είναι απαραίτητα αλήθεια, όμως προσθέτει, πιθανόν, ένα… vibe στη αυθεντική εμπειρία ενός μαραθωνίου.

Υπάρχουν τουλάχιστον 700 άνθρωποι που χρειάζονται κάτι περισσότερο από έναν αγώνα 26 μιλίων (42 χιλιόμετρα). Θέλουν έξι σαν κι αυτόν. Έναν την ημέρα για έξι συνεχείς ημέρες. Κατά μήκος της ερήμου. Κουβαλώντας όλο τον εξοπλισμό στην πλάτη -σκηνή, υπνόσακο, φαγητό. Έτσι, εάν σας αρέσει ένα χαλαρό τζόγκινγκ στους 50 βαθμούς Κελσίου σ’ ένα έδαφος που στην ουσία μοιάζει με το να ανεβαίνεις κυλιομένες σκάλες ανάποδα (αυτή είναι η απόλαυση της άμμου), τότε ο Μαραθώνιος είναι για εσάς.

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Κάντε βόλτες στους αμμόλοφους της ερήμου με ένα 4×4 – πολύ λιγότερη προσπάθεια και πολύ περισσότερη διασκέδαση.





Yukon Arctic Ultra

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: Yukon Arctic Ultra

Που: Καναδάς

Επειδή ο άνθρωπος προφανώς δεν βάζει όρια στην υπερβολή, βρίσκει καινούργιους και ασυνήθιστους τρόπους να καταστρέψει τον εαυτό του και να μας κάνει όλους εμάς να αισθανόμαστε σαν «λαπάδες». Για να είμαστε ακριβείς μιλάμε για έναν καινούργιο και ασυνήθιστο «δρόμο» 700 χιλιομέτρων, έναν αγώνα στον Αρκτικό κύκλο. Χιόνι, ΟΚ. Θερμοκρασίες με μέσω όρο μείον 20 βαθμούς Κελσίου, ΟΚ. Φαγητό εκτάκτου ανάγκης που φτάνει για 48 ώρες, ΟΚ. Φτυάρι για τις χιονοστιβάδες, ΟΚ.

Έχετε επιλογή για τον τρόπο που θα κινηθείτε εδώ. Δυστυχώς, τα snowmobile δεν έγιναν επιτρεπτά και έτσι η εκπληκτική σας επιλογή περιορίζεται στο ποδήλατο (δεν καταλαβαίνουμε ακριβώς τη λογική πίσω από αυτό…), στα σκι ή τα πόδια σας. Α, και το χρονικό περιθώριο είναι 13 μέρες. Απολαύστε ελεύθερα…

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Κάνοντας σκι. Σε κατάβαση. Σε μία πίστα. Και μετά στο μπαρ και για ύπνο στο ζεστό σας σαλέ, έχοντας σκάσει από το φοντί.





Tough Guy Challenge

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: «Πρόκληση για Σκληρούς Τύπους»

Που: Στην Βρετανία

Δεν θα μπορούσαμε να φτιάξουμε αυτή τη λίστα χωρίς να συμπεριλάβουμε μία πρόκληση από τα Βρετανικά εδάφη. Ναι, αυτή η χώρα έχει να προσφέρει έναν από τους πιο απάνθρωπους αγώνες που έγιναν ποτέ. Λέμε αγώνα, αλλά αυτό που πραγματικά εννοούμε είναι σούρσιμο, ανάβαση, σκαρφάλωμα, πλατσούρισμα μέχρι το λαιμό μέσα σε παγωμένο νερό. Συνηθισμένα Κυριακάτικα πράγματα…

Η διαδρομή είναι μόλις 16 χιλιόμετρα σε μήκος. Θα σας συγχωρέσουμε εάν σκεφτείτε πως ο τύπος που την σκάρωσε είναι πραγματικά ένας σαδιστής που τρέφει τρομερό μίσος στην ανθρωπότητα. Ορισμένα highlights αυτού του χαριτωμένου αγώνα περιλαμβάνουν: ένα αλα στυλ Βιετνάμ σύρσιμο σε τούνελ, μόνο που ορισμένα τούνελ καταλήγουν σε… βασικά… τίποτα, παρά μόνο έναν τοίχο, ή το τρέξιμο ανάμεσα σ’ ένα σετ από λάστιχα. Σιγά το πράγμα θα πείτε. Α, σταθείτε. Τα λάστιχα αυτά φλέγονται…

Η δοκιμασία είναι εις διπλούν σκληρή -πρέπει να υπογράψετε ένα συμφωνητικό για τη ζωή σας στην κυριολεξία, πριν ξεκινήσετε. Που λέει πως εάν τα «τινάξετε» στην διαδρομή, δεν είναι κανενός άλλου το λάθος, παρά μόνο δικό σας.

H τεμπέλικη εναλλακτική: Παίζοντας Call of Duty από τον καναπέ σας. Απλώς επαναλαμβάνοντας τις αποστολές…





Μαραθώνιος Barkley

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: Μαραθώνιος Barkley

Που: Τενεσί, Αμερική

Πρέπει να είστε παντελώς θεότρελος για να δοκιμάσετε αυτόν τον βλακώδη μαραθώνιο. Χρησιμοποιούμε χαλαρά τον όρο «μαραθώνιο» εδώ, μιας και είναι κάτι λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα 42 χιλιόμετρα.

Είναι 100 μίλια, που είναι αρκετά μεγάλη απόσταση, αλλά κάπως τα καταφέρνεις. Το ζόρι είναι τα 18 χιλιόμετρα ανάβασης που πρέπει να κάνεις. Και δεν υπάρχουν μονοπάτια. Επιλέγεις το δικό σου, που είναι συνήθως καλυμμένο από ορισμένα από τα πιο ενοχλητικά πλάσματα της φύσης -βατόμουρα, αγκάθια, δέντρα που έχουν πέσει, ενώ πολύ συχνά, βρέχει κιόλας. Η κούρσα έχει χρονικό όριο 60 ωρών, κάτι που την κάνει ακόμα πιο απάνθρωπη, μιας και το ρεκόρ είναι λίγο πάνω από τις 55.

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Off-road βόλτα με ένα 4×4. Ο άνθρωπος έχει φτιάξει οχήματα μέσα στα οποία μπορεί να «κατακτά» (και) τα βουνά.





The Simpson Desert Bike Challenge

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: The Simpson Desert Bike Challenge

Που: Αυστραλία

Αν και το να ταξιδέψεις στην Αυστραλία είναι μία αρκετά οδυνηρή εμπειρία από μόνη της, κάποιοι αποφάσισαν να την κάνουν ακόμα πιο δυσάρεστη με αυτόν τον πενθήμερο, 590 χιλιομέτρων, ποδηλατικό αγώνα κατά μήκος ενός απόμερου μέρους της χώρας που αποτελείται κυρίως από άμμο και πέτρες.

Η ζέστη είναι αφόρητη με τη μοναδική μορφή παρηγοριάς να έρχεται από τις σποραδικές μπόρες βροχής, που μετατρέπουν το έδαφος σε βούρκο. Και πρέπει να έχεις το νου σου να ολοκληρώσεις τον αγώνα σε κάτω από 40 ώρες εάν δεν θέλεις να χάσεις τη ζωή σου από καμία αράχνη «μαύρη χήρα» ή κάποιο θανατηφόρο σκορπιό.

Για να σας αποζημιώσουν για το τέραστιο βασανιστήριο να πάρετε μέρος στον αγώνα, υπάρχει ένα συνεργείο που αναλαμβάνει το πλύσιμο σας και σας σερβίρει φαγητό. Αυτά είναι bonus…

H τεμπέλικη εναλλακτική: The Simpsons Dessert Bike Challenge -παρακολουθήσετε επεισόδια των Simpsons ενώ γεμίζετε το στόμα σας με μία πίτσα και ενώ κάθεστε σε ένα ποδήλατο γυμναστικής (ή απλά το κοιτάτε…).





The Norseman Xtreme Triathlon

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: The Norseman Xtreme Triathlon

Που: Νορβηγία

Κάτι σαν αγώνας τριάθλου Ironman αλλά για Βίκινγκς, με κάποια ακόμα ζόρικα bonus έτσι για να το σιγουρέψουμε…

Έχει περίπου απόσταση 225 χιλιομέτρων, όμως μπορείς να απολαύσεις πράγματα όπως το να κολυμπήσεις σε νερά που η μέγιστη θερμοκρασία τους φτάνει τους 17 βαθμούς (κλείστε τα μάτια σας, φανταστείτε ένα ωραίο, χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο και μετά αφήστε τους φίλους σας να αδειάσουν ένα βαρέλι παγωμένο νερό πάνω σας). Η τελευταία διαδρομή σας βάζει να τρέξετε ανηφορικά σ’ ένα βουνό χωρίς ίχνος από μονοπάτι, δηλαδή θα «σκαλίζετε» βράχους για 17 ολόκληρα χιλιόμετρα. Ο αγώνας έρχεται πακέτο με την προειδοποίηση για ακραίες καιρικές συνθήκες. Διασκεδαστικό…

Η τεμπέλικη εναλλακτική: Επισκεφτείτε το Jorvik Viking Centre στο Γιορκ της Αγγλίας. Έχει ένα τρένο που κάθεστε και σας κάνει βόλτες…





The Badwater Ultramarathon

Οι 8 πιο σκληρές αθλητικές δοκιμασίες

Τι: The Badwater Ultramarathon

Που: Αμερική

Έχει το «Κακό» στο όνομά του, αλλά και στη φύση του. Είναι ευρέως αναγνωρισμένος ως ο σκληρότερος μαραθώνιος στον κόσμο.

Με μαραθώνιο μοιάζει και μόνο να προσπαθήσεις να διαβάσεις το επίσημο site του αγώνα. Είναι γεμάτο από πληροφορίες σχετικά με την προπόνηση που απαιτείται για την αγώνα και ορίστε το γιατί. Ο αγώνας έχει απόσταση 217 χιλιόμετρα, φτάνει σε υψόμετρο πάνω από τα 2.500 μέτρα και πραγματοποιείται σε τρομακτικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Α, και γίνεται στην περίφημη Death Valley. Το ξέρετε το μέρος. Είναι εκεί που μπορείς να βράσεις αυγό επάνω σ’ ένα βράχο. Λέξεις όπως «πόνος» και «υποφέρω» σε κυκλώνουν με μεγάλη γενναιοδωρία. Πολύ ενθαρρυντικό…

H τεμπέλικη εναλλακτική: Υπάρχουν πιο εύκολοι τρόποι να α) εξουθενώσετε τον εαυτό σας και να β) πάθετε αφυδάτωση. Όπως με το να ξαπλώσετε στην παραλία κάτω από τον ήλιο και να μεθύσετε…

Πηγή:tsekouratoi

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top