Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τελειωσε το Συμβουλιο Πολιτικων Αρχηγων



Ολοκληρώθηκε στις 13:30 περίπου ο πρώτος κύκλος του Συμβούλιου
των πολιτικών αρχηγων υπό τον Κάρολο Παπούλια, με τη συμμετοχή των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Αλέξη Τσίπρα.

Πρώτος βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ωστόσο δεν προέβη σε δηλώσεις. Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς είπε λακωνικά: «H διαβούλευση συνεχίζεται». Ο κ. Τσίπρας επίσης δεν προχώρησε σε καμία δήλωση μετά την ολοκλήρωση των επαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συζήτηση συνεκτιμήθηκαν οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ενώ τέθηκε το θέμα των αντοχών της ελληνικής οικονομίας και από κάποιους επισημάνθηκε το ενδεχόμενο ακυβερνησίας.

Θα ακολουθήσουν κατ'ιδίαν συναντήσεις με πολιτικούς άλλων κομμάτων και πιο συγκεκριμένα με την Αλέκα Παπαρήγα, τον Φώτη Κουβέλη, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Τι προηγήθηκε

Στο προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πέντε λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Παπά και Σκουρλέτη, για να συμμετάσχει στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σε μία ύστατη προσπάθεια να ευρεθεί λύση για τον σχηματισμό κυβέρνησης.


Λίγο αργότερα έφτασε στο προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους κκ Μιχελάκη και Μπούρα. Το απόγευμα θα ακολουθήσουν κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπούλια με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων που έχουν εισέλθει στην Βουλή, τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, την Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Προεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. 
Στόχος των συναντήσεων θα είναι η κάμψη των αντιρρήσεων του Αλέξη Τσίπρας και η υποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει θέσει ως προϋπόθεση την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ενδεχόμενη κυβέρνηση.

Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.

Αντώνης Σαμαράς: Ο λαός μας έδωσε εντολή συνεργασίας

«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, μας έστειλε εντολή συνεργασίας όλων μας, για να αλλάξουμε πολιτική, αλλά ταυτόχρονα να μείνουμε στο ευρώ», υπογράμμισε σε δήλωσή του προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές και πέρα και πάνω από πρόσωπα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες μετά το τέλος της συνάντησης θα κάνει δηλώσεις στο γραφεία του Συνασπισμού στην πλατεία Κουμουνδούρου.


Πηγή:zougla

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top