Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Καθαρισαν τον Πηνειο στην Κοιλαδα των Τεμπων



ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Η πρώτη εθελοντική δράση των εργαζομένων της εταιρίας, με τίτλο «Καθαρισμός και περιποίηση» της όχθης του Πηνειού κατά μήκος της Κοιλάδας των Τεμπών υλοποιήθηκε το Σάββατο με πρωτοβουλία της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Η αποστολή αυτή περιλαμβάνεται σε ένα σύνολο Εθελοντικών Δράσεων Εξυγίανσης της όχθης του Πηνειού που σχεδίασαν οι εργαζόμενοι της εταιρίας και οι οποίες θα εκπονούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα με σκοπό ν’ αναδειχθεί η μοναδική ομορφιά της Κοιλάδας των Τεμπών και μέσα απ’ αυτή την προσπάθεια η Κοιλάδα να αποκτήσει την εικόνα και τη χρήση που της αξίζει.
Πάνω από 85 εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο ύψος των παλιών διοδίων των Τεμπών, όπου επιβιβάστηκαν σε τρία λεωφορεία και διερχόμενοι μέσα από τις σήραγγες Τ1 και Τ2 κατέφθασαν στον πρώτο χώρο καθαρισμού κάτω από την παλιά γέφυρα του Πηνειού στο Ομόλιο. Τα λεωφορεία με τους εθελοντές συνόδευαν αυτοκίνητα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», προκειμένου να εξασφαλιστούν κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας ενώ παράλληλα μετέφεραν βοηθητικό εξοπλισμό και εργαλεία για την συλλογή των απορριμμάτων.
Οι εθελοντές με τη χρήση γαντιών και εργαλείων συνέλεξαν απορρίμματα αλλά και ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία τα διαχώρισαν ανάλογα σε διαφορετικού χρώματος σακούλες απορριμμάτων. Με σύμμαχο τις ιδανικές για την εποχή καιρικές συνθήκες οι εθελοντές – υπάλληλοι της εταιρίας συνέχισαν και σε άλλους επτά επιλεγμένους χώρους στην Κοιλάδα όπου καθάριζαν τα παρακείμενα τμήματα στην όχθη του Πηνειού. Στις δύσκολες και απόκρημνες περιοχές τέθηκαν επικεφαλής της δράσης ο γενικός διευθυντής της εταιρίας κ. Δημήτριος Γκατσώνης και ο διευθυντής λειτουργίας και συντήρησης κ. Γιάννης Νασούλης, οι οποίοι με τη χρήση ορειβατικού εξοπλισμού καταρριχήθηκαν στις περιοχές για να συλλέξουν τα απομακρυσμένα απορρίμματα, ενώ παράλληλα συντόνιζαν το επιχειρησιακό προσωπικό της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» που βοηθούσε στην προσπάθεια αυτή.
Από την άλλη πλευρά της όχθης του Πηνειού ακούγονταν ο χαρακτηριστικός ήχος από το παλιό γραφικό το τρενάκι των Τεμπών με το οποίο εθελοντές – εργαζόμενοι του ΟΣΕ καθάριζαν την αντίπερα όχθη. Παράλληλα με τον καθαρισμό έγινε και φύτευση ειδικών φυτών, κατάλληλων για την περιοχή. Ειδικότερα στον χώρο του μνημείου του τραγικού δυστυχήματος των 21 μαθητών, φυτεύτηκαν συμβολικά 21 νέα φυτά. Κατά τη διάρκεια της πρώτης αυτής δράσης συλλέχθηκαν πάνω από 310 σακούλες σκουπιδιών οι οποίες ζύγιζαν περίπου 1,5 τόνο και μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ Λάρισας.
Μπορεί η εικόνα που αντίκρισαν οι εθελοντές στα σημεία που καθάρισαν να ήταν αποκαρδιωτική και να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τον πολιτισμό μας, αλλά τα μικρά μέλη των ομάδων, τα παιδιά των εθελοντών – εργαζομένων της εταιρίας, απέδειξαν ότι ο σεβασμός στη φύση και στους εαυτούς μας είναι κάτι έμφυτο το οποίο, απλά θα πρέπει να το καλλιεργήσουμε και να το επαναφέρουμε στην επιφάνεια.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top