Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Τσιπρας στη «Λα Σταμπα»: Ειμαστε ετοιμοι να κυβερνησουμε αλλα θελω μορατοριουμ για το χρεος



«Είμαι ακόμη έκπληκτος αν και τις τελευταίες ημέρες είχαμε καταλάβει ότι η αποδοχή του κόσμου αυξανόταν» δήλωσε o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ,Αλέξης Τσίπρας , σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «Λα Στάμπα».
 
« Ο ελληνικός λαός είπε όχι στο Μνημόνιο» σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται  να συνεργαστεί με τους ηγέτες των κομμάτων που τα ψήφισαν εκτός αν δεχτούν ότι «πρόκειται για αυτοκτονικό πρόγραμμα».
 
Προσδιορίζοντας  τα επόμενα βήματα του ανέφερε : «Το πρώτο, είναι ένα μορατόριουμ επί του χρέους. Το δεύτερο, μια σοβαρή καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και μια πιο δίκαιη κατανομή του πλούτου και το τρίτο είναι να δημιουργηθούν  αξιόπιστα προγράμματα για να ξαναρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία».
 
Στην  ερώτηση της δημοσιογράφου «αν η Ευρώπη αρνηθεί να σας ικανοποιήσει, θα βγείτε από το Ευρώ;»ο κ.Τσίπρας απαντά: «Έχουμε ένα εξαιρετικό όπλο το οποίο έχει αναγνωρίσει πλέον και η 'Αγκελα Μέρκελ: όταν πληγεί ένας στόχος, οι αγορές αναζητούν αμέσως τον επόμενο. Πρόκειται για ευρωπαϊκή κρίση και ξεπερνιέται μόνο με ευρωπαϊκή λύση» και συνεχίζει: «Δεν βλέπετε ότι το Μνημόνιο απέτυχε εντελώς; Όπου και αν πήγε να προτείνει τις συνταγές του το ΔΝΤ προκάλεσε μόνο ζημιές και χρεοκοπίες».
 
Επιπλέον,  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι η ψήφος αυτή  θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απόρριψη της λιτότητας από τους πολίτες και όχι ως μετακίνηση τους  προς τα αριστερά  αλλά υπογραμμίζει: « Η αλήθεια  είναι ότι τώρα  η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει αριστερή κυβέρνηση».
 
Τέλος ,σε σχέση με την είσοδο στην Βουλή της Χρυσής Αυγής επισημαίνει ότι του προκαλεί ανησυχία και επιρρίπτει ευθύνες σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «που για να αποσπάσουν την προσοχή από το Μνημόνιο, βάσισαν την προεκλογική εκστρατεία  πάνω στο φόβο και στις πολιτικές κατά των μεταναστών».


Πηγή:star.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top