Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΒΡΑΓΚΙΑΝΩΝ – Εχει ξεκινησει η κατασκευη του



Μια αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου
η Επιτροπή της Ενορίας του Αγ. Δημητρίου Βραγκιανών, αυτή της επανακατασκευής του Ιερού Ναού Αγ. Βλασίου και Αγ. Νεκταρίου, δίπλα στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών. Στόχος είναι, μαζί με την ύπαρξη του ναού, να δημιουργηθεί παράλληλα ένα θρησκευτικό μουσείο που θα συγκεντρώνει όλα τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής του πρώην Δήμου Αχελώου, πληρώντας φυσικά όλους τους όρους ασφαλείας. Μ’ αυτό τον τρόπο, οι κάτοικοι της Αργιθέας θέλουν να στηρίξουν την ιστορία τους και να καταστήσουν την περιοχή τους έναν νέο πόλο έλξης τουριστών.

Ο κ. Οικονόμου

Ο πρώην Δήμαρχος Αχελώου και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας κ. Θανάσης Οικονόμου, μιλώντας για το θέμα, έκανε την παρακάτω δήλωση στη «Γνώμη»: «Στα Βραγκιανά υπήρχαν τα ερείπια πολύ παλαιού ναού του οποίου η κτίση δεν μπορεί να προσδιοριστεί χρονολογικά. Ανέλαβε λοιπόν την προσπάθεια ο συγχωριανός μας κ. Νίκος Νάκος και στη θέση αυτών των ερειπίων ανήγειρε νέο ναό στο όνομα των Αγίων Βλασίου και Νεκταρίου, πριν από περίπου 40 χρόνια. Στην προσπάθειά του αυτή συνεργάτης και αρωγός του υπήρξε ο τότε εφημέριος Βραγκιανών και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, αείμνηστος ιερέας Ματθαίος Οικονόμου. Με την πάροδο των ετών και λόγω της έλλειψης τότε των απαραίτητων υλικών, ο ναός υπέστη ρήγματα και ήταν ετοιμόρροπος. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας Βραγκιανών αποφάσισε να κατεδαφίσει το ναό και στη θέση του να οικοδομήσει νέο ναό στο όνομα των παραπάνω δύο αγίων, ο οποίος παράλληλα θα αποτελέσει και θρησκευτικό μουσείο το οποίο θα πληροί όλους τους όρους ασφαλείας και στον οποίο θα συγκεντρωθούν όλα τα θρησκευτικά μνημεία της περιοχής του πρώην Δήμου Αχελώου. Κρίνουμε όμως απαραίτητη τη συνδρομή και ενεργοποίηση του κτήτορος του ναού κ. Νίκου Νάκου ο οποίος προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να αναπτύξει έντονη δραστηριότητα και κινητικότητα. Είναι μια πρότασή μου την οποία πιστεύω ότι και η Επιτροπή και η κ. Νάκος θα κάνουν αποδεκτή. Η ανέγερση δε αυτού του θρησκευτικού μνημείου μπορεί να γίνει κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να αποτελεί κόσμημα για την περιοχή μας. Εάν ήθελε μου ζητηθεί η όποια προσωπική μου συμπαράσταση, αυτή θα είναι δεδομένη».
Το έργο
Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, ήδη έχει γίνει η βάση του ναού με ενισχυμένο μπετόν, ενώ όλος ο ναός θα γίνει πέτρινος. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 150.000 ευρώ περίπου, χρήματα τα οποία αναζητούνται από διάφορες πηγές.


Πηγή:karditsanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top