Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επιτυχιες για τους Ελληνες παλαιστες



Την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε
Ολυμπιονίκες, Πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης είχαν οι 60 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που πήραν μέρος στο 3ο μεσογειακό ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής πάλης που ολοκληρώθηκε χθες (20/5) στο κλειστό στάδιο της Νεάπολης, στη Λάρισα.
Ένα ασημένιο και επτά χάλκινα, ήταν ο απολογισμός για τα ελληνικά χρώματα στους αγώνες της ελευθέρας πάλης ανδρών.
Στα 84κ. ο Τιμόθεος Ξενίδης δεν τα κατάφερε απέναντι στον Τούρκο Μπεκίρ Ντεμιρτάς, που πήρε το χρυσό. Ο 20χρονος τριταθλητής κόσμου των εφήβων περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, αλλά έδειξε ότι αποτελεί ελπίδα για το μέλλον της ελληνικής ελευθέρας πάλης. Στην ίδια κατηγορία τα χάλκινα πήραν οι Πολ Παττέ (Μονακό) και Σαΐντ Ιτάεβ (Γαλλία).
Στα 55κ. το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Μονεγάσκος Γενάντι Τουλμπέα, με δεύτερο τον Τούρκο Βεντάντ Ουλντούκ και τρίτο τον Ηλία Ρζάεβ (Ελλάς).
Στα 60κ. πρώτος αναδείχτηκε ο Τούρκος Σεζάκ Αγκούλ, δεύτερος ο Αιγύπτιος Χασάν Μεντανί και χάλκινα πήραν ο Κύπριος Αρτέμης Ναλμπαντιάν και ο Αιγύπτιος Ιμπραήμ Αμπντελχακίμ.
Στα 66κ. νικητής ήταν ο Τούρκος Γιουσούφ Πενεκλί, δεύτερος ο Αιγύπτιος Αντμπό Ομάρ και τρίτοι ο Σέρβος Ντράγκαν Ντέσιτς και ο Έλληνας Γιώργος Σαββουλίδης.
Στα 74κ. πρώτος ήταν ο Τούρκος Σερντάρ Σατάλ, δεύτερος ο Γάλλος Ξαβιέρ Μπιούφορντ, ενώ τα χάλκινα κατέκτησαν οι Απόστολος Τασκούδης (Ελλάς) και Κώστας Καρπούζας (Ελλάς).
Στα 96κ. ο Αμπντουλάχ Γκουνκόρ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, με δεύτερο τον Σέρβο Μάρκο Γιοβάνοβιτς και τρίτους τους Νίκολα Κνέζεβιτς
(Μαυροβούνιο) και Γρηγόρη Κριαρίδη (Ελλάς).
Στα 120 κ., τέλος, ο Τούρκος Γκορ Κενάν αναδείχθηκε πρώτος, δεύτερος ήρθε ο Αιγύπτιος Α. Ελντισούκι και τρίτοι οι Έλληνες Μιχάλης Τσικοβάνης και Βίκτορ Σβετλίνσκι.

Πηγή:thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top