Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Στον Βολο η φετινη αθλητικη Πανεπιστημιαδα



Μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, τους Διαπανεπιστημιακούς Αγώνες
, με συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών από όλη την Ελλάδα θα φιλοξενήσει για 3 ημέρες ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή του.
Το αθλητικό αυτό γεγονός συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας και η Επιτροπή αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον Δήμο Βόλου.
Η Πανεπιστημιάδα, που περιλαμβάνει τα  αθλήματα της Ποδηλασίας, του Ποδοσφαίρου Σάλας και του Τζούντο, θα αρχίσει την ερχόμενη Τετάρτη και θα λήξει την  ερχόμενη Παρασκευή.
 
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα συμμετάσχουν στην Πανεπιστημιάδα προέρχονται από τα εξής Πανεπιστήμια και ΤΕΙ: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - Θράκης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο  Πατρών, ΤΕΙ Καβάλας, ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΤΕΙ Λάρισας,  ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Πειραιά, ΤΕΙ Καλαμάτας και φυσικά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που είναι ο συνδιοργανωτής και ο οικοδεσπότης των αγώνων .
Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση που σκοπό έχει, πέραν από την ευγενή άμιλλα των συμμετεχόντων φοιτητών  και φοιτητριών, την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και την επιβεβαίωση  της δεσπόζουσας θέσης και των δεσμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  με τις τοπικές κοινωνίες του Θεσσαλικού διαμερίσματος, όπου το Ανώτατο αυτό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναπτύσσει το διδακτικό, επιστημονικό και κοινωνικό του έργο, μαζί με τις αθλητικές του δραστηριότητες, όπως το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που αισίως έφτασε τα έντεκα συναπτά χρόνια συνεχούς διοργάνωσης.
Με επίκεντρο της φετινής Πανεπιστημιάδας το Βόλο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας απευθύνει πρόσκληση στους ανθρώπους του αθλητισμού και  τους φιλάθλους ολόκληρου του Θεσσαλικού διαμερίσματος να αγκαλιάσουν την διοργάνωσή της και να παρακολουθήσουν τους τριήμερους αθλητικούς αγώνες, που προβάλλουν πανελληνίως, όχι μόνο το Πανεπιστήμιο, αλλά και ολόκληρη της Θεσσαλία. και να χειροκροτήσουν όλους τους συμμετέχοντες φοιτητές αθλητές.
Την Τέταρτη 23 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ, στο Μεταξουργείο της Νέας Ιωνίας θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, παρουσία των τοπικών, των Πρυτανικών Αρχών και των αθλητών φοιτητών.Η τελετή λήξης των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή, 25 Μαΐου και ώρα 1 το μεσημέρι  στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου.
 
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής :
Τέταρτη  23 Μαΐου 2012
Τζούντο:  (Γυμναστήριο «Β. Παρασκευόπουλος») 
Ώρες: 10.00 -15.00
Ποδόσφαιρο Σάλας: (Εκθεσιακό Κέντρο Δ.Βόλου)
Ώρες:10.00 -19.00

Ποδηλασία «Σιρκουί»: (Παραλία Βόλου)
Ώρες: 17.00 - 18.00 
Θα επακολουθήσει η επίσημη τελετή έναρξης των Αγώνων στο Μεταξουργείο
(Ώρα 20.00 ).    
Πέμπτη 24 Μαΐου 2012       
Ποδηλασία («χρονομέτρηση») -   (Βελεστίνο):
Ώρα  11.00      

Ποδόσφαιρο Σάλας (Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Βόλου):     
Ώρες: 10.00 -19.00
Παρασκευή 25 Μαΐου 2012  
Ποδόσφαιρο Σάλας -  (Εκθεσιακό Κέντρο Δ. Βόλου):
 Ώρες: 10.00 -13.00
Απονομή Επάθλων - Τελετή Λήξης (Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Βόλου)     
Ώρα  13.00      

Πηγή:trikalanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top