Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Γραβατας εγκωμιον απο τον Θ. Παγκαλο…



Το εγκώμιο της… γραβάτας πλέκει σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ παράλληλα εξαπολύει μύδρους για όσους  πολιτικούς δεν την φοράνε.

«Φτου σας μπαγάσηδες. Μαυρογιαλούροι! Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι!» αναφέρει για τους «αρνητές» της γραβάτας , αποδεικνύοντας ότι ακόμη και σήμερα που δεν βρίσκεται εντός Βουλής παραμένει στη γνωστή του «φόρμα» εκφράσεων και «κοσμητικών επιθέτων»...

Μάλιστα δεν διστάζει να σημειώσει ότι εάν εμφανιζόταν ένα «κόμμα της γραβάτας» θα τον εδελέαζε αφάνταστα να το ψηφίσει!

Πάντως, ο κ. Πάγκαλος ομολογεί στην αρχή του άρθρου ότι κάποτε δεν συμπαθούσε την γραβάτα και όταν δίδασκε σε Πανεπιστήμιο στο Παρίσι είχε μόνο μία, δωρεά κάποιας φιλενάδας, όπως εξομολογείται.   Ο αριθμός αυξήθηκε στα λίγα χρόνια κατά τα οποία άσκησε την δικηγορία, όταν οι γραβάτες έφτασαν τις  4-5.

Όταν όμως βγήκε βουλευτής το 1981 αποφάσισε να φοράει συνεχώς γραβάτα όσο βρισκόταν εντός του κτιρίου του Κοινοβουλίου. «Ήταν θέμα αρχής: σεβασμού προς αυτούς που μας είχαν στείλει εκεί να τους εκπροσωπούμε. Εγώ τουλάχιστον έτσι το έβλεπα και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από τους βουλευτές εκείνης  της εποχής, ήταν ανάλογα ντυμένοι» αναφέρει.

Στη συνέχεια όμως, όπως λέει, ξεκινώντας από τον «αγαπημένο» του Συνασπισμό, «διάφοροι εμφανίζονταν χωρίς γραβάτα, ελάχιστοι και χωρίς σακάκι. Δεν φοβόνταν κανέναν. Δεν υπήρχαν πια τρομεροί πρόεδροι, όπως ο Αλευράς και ο Τσαλδάρης». Κάπως έτσι «φτάσαμε στην κατάσταση τη σημερινή που δεν ξέρω αν έχετε προσέξει. Όλοι χωρίς εξαίρεση οι άρρενες εκπρόσωποι κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής, είναι ξεκούμπωτοι και καμιά γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους μαλλιαρούς, ιδρωμένους, με σπυράκια, εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους».

Πηγή:star

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top