Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Εορταστηκε ο πολιουχος του Παλαμα



Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι θρησκευτικές εκδηλώσεις
στη μνήμη  της Ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, πολιούχου της πόλης του Παλαμά.
Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου, στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανσίου (Ρουμ) Παλαμά, τελέστηκε Αρχιερατική πανηγυρική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ρεντίνης κ.κ. Σεραφείμ με τη συμμετοχή των εφημερίων της περιφέρειας Παλαμά.
Στη συνέχεια, σχηματίστηκε πομπή και έγινε η περιφορά της εικόνας του Πολιούχου, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στην οποία προηγείτο η φιλαρμονική του δήμου, ακολουθούσαν τα εξαπτέρυγα και τα εκκλησιαστικά λάβαρα, η εικόνα του Αγίου Αθανασίου, νέοι και νέες της πόλης με παραδοσιακές ενδυμασίες, στρατιωτικό άγημα από εκπαιδευόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονόμων Καρδίτσας (ΚΕΣΝ), μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Παλαμά, ο δήμαρχος Παλαμά με τους επισήμους και τους αιρετούς της περιοχής, οι λοιπές αρχές των υπηρεσιών και φορέων της πόλης, και πλήθος πιστών.
Μετά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου, ακολούθησε αρτοκλασία στον αύλειο χώρο του ναού και προσκύνηση της ιεράς εικόνας.
Με την παρουσία τους, τίμησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, υποψήφιοι βουλευτές του νομού, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και της Πυροσβεστικής Παλαμά, αξιωματικοί του ΚΕΣΝ, κ.ά.
Από το δήμο Παλαμά, εκτός του δημάρχου κ. Πατσιαλή, έδωσαν το παρών τους στις εκδηλώσεις, οι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλαμά, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.


Πηγή:karditsanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top