Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Κατα 130% αυξανονται καθε χρονο μελανωματα και καρκινος του δερματος



ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ

Κατά 130% αυξάνονται κάθε χρόνο τα κρούσματα μελανωμάτων και καρκίνου του δέρματος στην Ελλάδα, σε ηλικίες άνω των 50 ετών. Κι όμως, τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις αντηλιακών στη χώρα πολλαπλασιάζονται. «Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε σωστά το αντηλιακό μας», τόνισε από το βήμα εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Ξενία» Βόλου, με θέμα την αντιγήρανση και την ηλιοπροστασία, η φαρμακοποιός Χρυσούλα Γκούσκου.
Μία επίκαιρη εκδήλωση, με την έναρξη των καλοκαιρινών μπάνιων, φιλοξένησε στον Βόλο, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, με θέμα «Δέρμα και Αντιοξειδωτικό Στρες- Αντιγήρανση και Ηλιοπροστασία».
Ο βιολόγος Νίκος Ψιούρης, παρουσίασε στους φαρμακοποιούς δύο νέες κατηγορίες προϊόντων που έχουν ήδη μπει στα ράφια και μέσω των οποίων σχετίζεται η αντιγήρανση με την ηλιοπροστασία. Πρόκειται δε, για προϊόντα προσιτά ως προς την τιμή τους, για το ευρύ κοινό.
Για τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο, χωρίς προστασία μίλησε η φαρμακοποιός, κ. Χρυσούλα Γκούσκου, επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο τα κρούσματα μελανώματος και καρκίνου του δέρματος στην Ελλάδα αυξάνονται κατά 130%. Σύμφωνα με την ίδια η ηλιακή ακτινοβολία συσσωρεύεται στο δέρμα που έχει μνήμη. «Θα πάθουμε κάτι μετά τα 50 χρόνια, διότι έχουμε κάνει κατάχρηση έκθεσης στον ήλιο σε μικρότερες ηλικίες», είπε χαρακτηριστικά.
Η ίδια εστίασε στο γεγονός ότι κάθε χρόνο αυξάνονται οι πωλήσεις αντηλιακών για να παρατηρήσει ότι μάλλον δεν κάνουμε σωστή χρήση του αντηλιακού μας. «Ενώ αγοράζουμε αντηλιακό, δεν το χρησιμοποιούμε σωστά. Σωστή χρήση σημαίνει αρκετή ποσότητα αντηλιακού κάθε δύο ώρες. Το αντηλιακό μας θα πρέπει να εξαντλείται στις δέκα ημέρες. Πρόκειται για μια σημαντική οικονομική επένδυση που είναι όμως επένδυση στην υγεία μας», τόνισε.
Η ίδια τόνισε σε όλους τους τόνους ότι το αντηλιακό δεν προστατεύει μόνο την ποιότητα του δέρματος αλλά την ίδια την υγεία μας. «Η σημασία της αντιηλιακής προστασίας πλέον έχει ξεφύγει από ό,τι είχαμε μάθει έως τώρα, να προστατεύουμε απλά την ποιότητα του δέρματος. Πλέον προστατεύουμε την υγεία μας. Ο ήλιος πέραν ότι μπορεί να δημιουργήσει πρόωρα ρυτίδες είναι πολύ επικίνδυνος διότι μπορεί να δημιουργήσει μεγάλες αλλοιώσεις στα κύτταρα του δέρματος και να προκαλέσει καρκίνο», υπογράμμισε.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top