Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

«Λονδινο 2012»: Ολυμπιακοι Αγωνες με συννεφια και ψιλοβροχο;


Παραδοσιακά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι συνδυασμένοι με
ηλιόλουστες καλοκαιρινές ημέρες, ζεστά βράδια και θεατές ανάλαφρα ντυμένους ν’ απολαμβάνουν το θέαμα που προσφέρουν... οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου. Όταν όμως μιλάμε για το «Λονδίνο 2012», η εικόνα ίσως να μην είναι ακριβώς αυτή.

Πασίγνωστη για τις …ιδιόρρυθμες καιρικές συνθήκες της, η βρετανική πρωτεύουσα ίσως μας προσφέρει καιρικά παράδοξους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι -βροχερή συνήθως- ημέρα θα ξημερώσει στο Λονδίνο, οπότε θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε και για μουσκεμένα ολυμπιακά στάδια, θεατές με ομπρέλες και μπουφάν και ό,τι άλλο παραπέμπει περισσότερο σε …χειμερινούς Ολυμπιακούς. 

Ακόμη είναι νωρίς για να μπορεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας και οι πέντε ειδικοί επιστήμονες που έχουν επιστρατευτεί με αποκλειστική ευθύνη την παρακολούθηση των καιρικών εξελίξεων να διαπιστώσουν με ακρίβεια τις καιρικές συνθήκες από τις 27 Ιουλίου κι έπειτα, όμως οι Βρετανοί πείθουν όταν δηλώνουν ότι έχουν προνοήσει για κάθε καιρικό ενδεχόμενο. 

Μπορεί οι θεατές να ταλαιπωρηθούν από τα ενδεχόμενα λονδρέζικα τερτίπια του καιρού μέσα στο κατακαλόκαιρο, όμως στη Γηραιά Αλβιώνα αν μη τι άλλο ξέρουν πως ν’ αντιμετωπίζουν τις ξαφνικές καιρικές μεταλλαγές.

Μάλιστα για πολλούς, η καιρική αστάθεια μπορεί ν’ αποβεί εξαιρετικά κερδοφόρα. Ομπρέλες και πανωφόρια με τα διακριτικά του «Λονδίνου 2012» θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών της πόλης καθ’ όλο το διάστημα των αγώνων, φυσικά με το αζημίωτο.

Σε κάθε περίπτωση, με ψιλόβροχο και συννεφιά ή όχι, οι διοργανωτές μοιάζουν σίγουροι για την επιτυχία των Αγώνων.
e-volos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top