Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«Μπραβο στα παιδια γιατι παλεψαν»


Ο Φερνάντο Σάντος ήταν και περήφανος και αρκετά ικανοποιημένος
από τους διεθνείς μας, κάτι που εξέφρασε ξεκάθαρα στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τον αγώνα με την Γερμανία.

Αρχικά ο Σάντος επισήμανε ότι «στην ανάπαυλα είπαμε πως θα πρέπει να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες κυρίως επιθετικά. Θέλαμε να έχουμε πιο πολλές πρωτοβουλίες και να μην χάνουμε την συγκέντρωσή μας. Εάν μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ τότε θα άλλαζε το ματς.
Το θέμα είναι πως ενώ μπήκαμε πολύ καλά στο Β' μέρος, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για ένα γκολ και το σημειώσαμε μετά δεχθήκαμε το 2ο γκολ και αυτό μας έκοψε τα πόδια.
Δεν καταφέραμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί το παλέψαμε. Δεν τα καταφέραμε αλλά το παλέψαμε».

Όσο για το τι κρατάει από το Euro ισχυρίστηκε: «Κρατάμε τα ψυχικά αποθέματα των παικτών μας. Κρατάμε την διάθεση και το πάθος που έδειξαν. Από εκεί και πέρα προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας και να διορθώσουμε κάποια άλλα. Τώρα θα πρέπει να διορθωθούμε για να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι στο παιχνίδι μας από εδώ και πέρα και να είμαστε πιο καλοί στα προκριματικά».

Για την απώλεια του Καραγκούνη και την μάλλον νευρική εμφάνιση του Σηφάκη τόνισε: «Όσον αφορά στον Καραγκούνη είναι ένας πού σημαντικός παίκτης για εμάς. Κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Κουβαλάει μπάλα και μας βοηθάει πολύ.
Μας έλλειψε. Μας έλλειψε γιατί μπορεί να μοιράσει την μπάλα και να κρατήσει. Όσο καλή άμυνα και εάν έχεις κουράζεσαι όταν δέχεσαι συνέχεια πίεση και δεν κρατάς μπάλα. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο».

Για το εάν θ' άλλαζε κάτι απάντησε αρνητικά. Ο Πορτογάλος σχολίασε πως το πρόβλημα είχε να κάνει με το ότι ενώ η Ελλάδα ήταν συγκεντρωμένη αμυντικά αλλά και συμπαγής στην άμυνά της ήθελε να έχει πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της για να δημιουργεί προϋποθέσεις για φάσεις.

«Γι' αυτό έπαιξε ο Νίνης. Μπορεί να μην έγινε τόσο καλά αυτό που θέλαμε ως προς την κυκλοφορία της μπάλας αλλά προσπαθήσαμε. Έπρεπε να το κάνουμε για να δώσουμε χρόνο και ανάσες στην ομάδα. Πάντως θ' άλλαζα σίγουρα τα 4 γκολ που δεχθήκαμε».
Για το rotation του Λεβ ο έμπειρος τεχνικός υποστήριξε: «Περιμέναμε από την Γερμανία μία διαφορετική σύνθεση. Είχαμε ακούσει φήμες. Δεν έπαιξε κάποιο ρόλο το πως κατέβηκαν για μένα.
Ο κ. Λεβ ήθελε να δώσει μία φρεσκάδα στην επίθεση. Και επίσης επίσης θέλαμε να κάνουμε το ίδιο. Ήταν μία σωστή κίνηση. Του βγήκε. Εάν δεν του έβγαινε βέβαια μπορεί να έβγαιναν κάποιοι να πούνε κάτι άλλο.
Για μένα η προσθήκη που άλλαξε τα δεδομένα ήταν αυτή του Κλόζε. Το ποδόσφαιρο των Γερμανών το ξέραμε. Παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής μπάλας και με ρυθμό. Αυτό περιμέναμε και αυτό είδαμε».
Για την Γερμανία και τον τίτλο του φαβορί που έχει είπε: «Είχα πει πριν το Euro ότι τα φαβορί ήταν οι Γερμανία και Ισπανία. Εμείς σε ένα νοκ άουτ ματς με την Γερμανία είχαμε πει ότι θα διεκδικούσαμε τις πιθανότητές μας. Τις πιθανότητές μας για το όνειρο.
Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πέρασε η Γερμανία που είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Η γερμανική ομάδα είναι πολύ καλοί. Όλοι οι παίκτες της είναι πολύ καλοί. Πάντως εάν κάποιος μου έλεγε πως θα βάζαμε 2 γκολ και δεν θα περνάγαμε δεν θα το πίστευα».

Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top