Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Μπαλα τελεια με ...Μπαλοτελειο!


Μεγάλη πρόκριση με μεγάλη μπάλα η Ιταλία.
Νίκησε πιο άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1 τη Γερμανία με δυο γκολάρες του Μπαλοτέλι. Μείωσε στις καθυστερήσεις με πέναλτι-ανακάλυψη ο Οζίλ. Ισπανία-Ιταλία στον τελικό.

Kαμία σχέση δεν είχε το ματς στην Βαρσοβία με εκείνο της Τετάρτης όπου οι Ισπανοί πήραν την πρόκριση για τον τελικό στα πέναλτι, απέναντι στους Πορτογάλους. Οι Ιταλοί είχα έναν... Μπαλοτέλι(ο), ο οποίος πήρε πάνω του την κατάσταση και με δύο γκολ έστειλε την Σκουάντρα Ατζούρα στον τελικό της Κυριακής στο Κίεβο.
Οι Γερμανοί ωστόσο μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και έχασαν μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο πέμπτο λεπτό, αλλά ο Πίρλο πρόλαβε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Χούμελς, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του Μπουφόν.
Μέχρι και το πρώτο τέταρτο του αγώνα η Γερμανία ήταν ανώτερη, αλλά τότε άρχισε η ομάδα του Πραντέλι να ανεβάζει στροφές και να βάζει το πρώτο γκολ του αγώνα! Ο Πίρλο στο 20΄ έβγαλε τρομερή μπαλιά στον Κασάνο, ο οποίος μετά από άδειασμα δύο παικτών από τα αριστερά έκανε την σέντρα για τον Μπαλοτέλι και ο επιθετικός της Σίτυ έγραψε με κεφαλιά το 1-0.
Με το 1-0 η Ιταλία έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα, αλλά η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη! Ο Μπαλοτέλι... πυροβόλησε και στο 36΄ ύστερα από μαγική μπαλιά του Μοντολίβο, με τον Νόιερ να είναι μένει ακίνητος μη μπορώντας να αντιδράσει στον «δυναμίτη» του Ιταλού επιθετικού.
Δεν το καθάρισε και... καρδιοχτύπησε
Έχοντας το 2-0 και μάλιστα στο ημίχρονο, ειδικά η Ιταλία δεν μπορούσε να χάσει αυτό το ματς. Μπορεί η Γερμανία να απείλησει στην έναρξη της επανάληψης έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 62΄ μετά το φάουλ του Ρόις και την τρομερή επέμβαση του Μπουφόν, αλλά δεν ήταν αρκετό.
Η ώρα περνούσε, ο Λεβ δεν είχε άλλες λύσεις καθώς έκανε δύο αλλαγές στο 46΄ και στο 71΄ έβγαλε τον Μπόατενγκ για τον Μίλερ, με το ματς από εκείνο το σημείο να ανοίγει και την Ιταλία να χάνει τα... άχαστα τετ α τετ για να πάρει πανηγυρική νίκη!
Αντ΄ αυτού το πέναλτι που κέρδισε η Γερμανία στο 91΄. Ο διαιτητής είδε ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Μπαλτσαρέτι και έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Οζίλ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Μπουφόν που είχε πιάσει τα πάντα, να μη τα καταφέρνει αυτή τη φορά.
Μπορεί να άρχισαν τα ιταλικά καρδιοχτύπια στο 2-1, καθώς έμεναν 3 λεπτά καθυστερήσεων για την λήξη, αλλά η Γερμανία δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά και η Ιταλία πήρε την πρόκριση πιο εύκολα απ΄ ότι δείχνει το τελικό σκορ.
Τώρα όλα τα μάτια στρέφονται στον τελικό της Κυριακής όπου η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τους κατόχους του τροπαίου Ισπανούς!

Πηγή:sportdog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top