Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εκλογες χωρις «παρατραγουδα» στον νομο Λαρισας



ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΗΚΑΝ

Ομαλά κύλησε η εκλογική διαδικασία στον νομό Λάρισας και τα όποια περιστατικά είναι συνήθη σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με γκρίνιες που διευθετούνται τελικά. Εμφανίστηκε και πάλι η «κόντρα» δικαστικών αντιπροσώπων με τη δημοτική αρχή, για τον τρόπο επιλογής των γραμματέων των εκλογικών τμημάτων, αυτή τη φορά στο Πύθιο Ελασσόνας. Ένα περιστατικό με ψηφοφόρο και δικαστικό αντιπρόσωπο υπήρξε στη Λάρισα. Σε ένα τμήμα στην περιοχή Ελασσόνας (Κλεισούρα) χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί περιπολικό της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά ψηφοδελτίων από ένα εκλογικό τμήμα σε άλλο, το οποίο δεν είχε.
Στο Πύθιο, σε δύο εκλογικά τμήματα, ετέθη θέμα επιλογής γραμματέων από την περιοχή, όπως και έγινε τελικά. Στη Λάρισα, δημιουργήθηκε κάποιο θέμα σε εκλογικό τμήμα, όπου πήγε ψηφοφόρος συνοδεύοντας ηλικιωμένο άτομο σε καροτσάκι, που ανέμενε εκτός εκλογικού κέντρου, τη στιγμή που υπήρχε μικρή διακοπή για φαγητό. Υπήρξε ένταση και τελικά με παρέμβαση και της εφόρου των δικαστικών αντιπροσώπων, επήλθε προσέγγιση.
Από την Παρασκευή, σχεδόν όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στον νομό Λάρισας, δήλωσαν παρόντες και χρειάστηκε μόνο η αναπλήρωση δύο γυναικών (εγκυμονούσαν). Τα γνωστά προβλήματα με τις εφορευτικές επιτροπές, αλλά αυτή τη φορά η δουλειά γινόταν και με λιγότερα άτομα, αφού δεν υπήρχε σταυροδοσία και βοήθησαν και οι εκπρόσωποι των κομμάτων. Οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με εκτιμήσεις πήγαν νωρίς και ψήφισαν, οι περισσότεροι, αν και η προσέλευση ήταν τελικά μειωμένη σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σε εγρήγορση η έφορος των δικαστικών αντιπροσώπων εφέτης Αθηνών κ. Σοφία Οικονόμου, που έφτασε μέχρι το Λιβάδι και επελήφθη όλων των ζητημάτων, που προέκυπταν.
Ελάχιστοι πολίτες κατέφυγαν χθες στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, για διευκρινίσεις περί του εκλογικού τμήματος κ.λπ. Στις υπηρεσίες της αστυνομίας κατέφυγαν 10 πολίτες το Σάββατο για έκδοση αστυνομικής ταυτότητας και άλλοι τρεις χθες Κυριακή.

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top