Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Χρονια πολλα μπαμπα!



Ναι, η γιορτή του Πατέρα είναι μια υπαρκτή γιορτή - αν και όχι τόσο γνωστή
, όσο η γιορτή της Μητέρας.
Είναι εύκολο να τη γιορτάζουμε σήμερα, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πως φτάσαμε μέχρι την καθιερωσή της.
Όλα ξεκίνησαν στις 5 Ιουλίου του 1908, στην Βιρτζίνια, όταν η Grace Golden Clayton αποφάσισε η συγκεκριμένη ημέρα να καθιερωθεί ως "Ημέρα του Πατέρα". Αφορμή στάθηκε ο θάνατος 210 μεταλλωρύχων, που ήταν και πατέρες, στην λεγόμενη "Τραγωδία του Μόνονγκα", τον Δεκέμβριο του 1907. Δυστυχώς, έκτοτε, κάποια θλιβερά άλλα γεγονόταν επισκίασαν την γιορτή και ξεχάστηκε.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1910, μια γυναίκα από την Ουάσιγκτον, η Sonora Dodd, καθιέρωσε την 19 Ιουνίου ως "Ημέρα του Πατέρα" για να τιμήσει τον πατέρα της, που ήταν βετεράνος του αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου ( 1861 - 1865).
Το νομοσχέδιο για την "Ημέρα του Πατέρα" έφτασε στη Βουλή αλλά καταψηφίστηκε. Εν τέλει, μετά από πολλά χρόνια, το 1972 - στο μεταξύ είχαν προηγηθεί πολλές προσπάθειες - ο Πρόεδρος Richard Nixon καθιέρωσε επίσημα την "Ημέρα του Πατέρα". Στην Ευρώπη πέρασε ως η "Γιορτή του Πατέρα" και αποφασίστηκε να εορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Ιουνίου.
Σήμερα, λοιπόν, πείτε "Χρόνια πολλά" στον πατέρα σας και αγκαλιάστε τον. Κάθε πατέρας έχει ανάγκη το παιδί του, όσο και το παιδί του εκείνον....

Πηγή:enikos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top