Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Μια βραδια για τη Μελινα Μερκουρη



ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ «ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ» ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ

Για πρώτη φορά ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό το «Κτήμα Χαροκόπου» και ξεναγεί τους Λαρισαίους στους χώρους όπου έζησε η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός Μελίνα Μερκούρη.
Σε μία βραδιά που όμοιά της δεν έγινε ποτέ στη Λάρισα και που διοργανώνει η φιλανθρωπική οργάνωση «Ευχή Ζωής», όλοι όσοι βρεθούν εκεί θα θυμηθούν μεγάλες στιγμές από τη ζωή της αείμνηστης Μελίνας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Ιουνίου, με ώρα προσέλευσης τις 8:30 μ.μ.
 Η πρόσκληση της εκδήλωσης είναι ανοιχτή και αφορά όλους όσοι θέλουν να στηρίξουν τις σωματικά και ψυχολογικά κακοποιημένες γυναίκες, όπως επίσης και τα παιδιά που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους. Αφορά δηλαδή, όλους όσοι θέλουν να στηρίξουν το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Ευχή Ζωής».
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης τονίζουν: «Μαζευόμαστε σε μια βραδιά προσφοράς σε παιδιά και γυναίκες που έχουν ανάγκη... Μαζευόμαστε σε μια βραδιά μνήμης για την αθάνατη Μελίνα. Διότι ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι στα χώματα του «Κτήματος Χαροκόπου» περπάτησε η μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνης.
Αιτία ήταν ο γάμος της Μελίνας Μερκούρη με τον Παναγή Χαροκόπο τον νεότερο, ο οποίος ήταν μέλος της δυναστείας Χαροκόπου. Τότε η Μελίνα σπούδαζε στη Δραματική Σχολή, όταν γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Παναγή που ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Ο έρωτας τους ήταν θυελλώδης και μετά τον γάμο τους εγκαταστάθηκαν στον «Πύργο» που τώρα ανοίγει τις πύλες του.
Θυμόμαστε τη γυναίκα – πρότυπο που η ενέργεια, η δυναμικότητα και η αγωνιστικότητά της μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και τρόπο ζωής για κάθε γυναίκα. Τιμούμε τη γυναίκα – σύμβολο που η προσφορά της στην Πατρίδα και τον Πολιτισμό έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα με το μικρό της όνομα... Θυμόμαστε και τιμούμε τη Μελίνα. Ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας και με τη συμμετοχή μας στη βραδιά ας αγκαλιάσουμε τις κακοποιημένες γυναίκες και τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που το έχουν ανάγκη».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
- Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.
- Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
- Χαιρετισμός της εκδήλωσης από την υπεύθυνη της διοργανώτριας εταιρίας «ΚΑΡΑΛΗ PR», Βιβής Καραλή.
- Χαιρετισμός από τη Μαριέττα Λάμπρου, πρόεδρο της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Ευχή Ζωής».
- Παρουσίαση και ομιλία του ηθοποιού Γιάννη Βόγλη σχετικά με την προσωπικότητα της Μελίνας.
- Ομιλία της ηθοποιού Μπέτυς Βαλάση η οποία θα αναφερθεί στην καλλιτεχνική δραστηριότητα της μεγάλης Ελληνίδας μούσας.
- Ομιλία της ηθοποιού Μιμής Ντενίση, η οποία θα αναφερθεί στη Μελίνα Μερκούρη, αλλά και στις κακοποιημένες γυναίκες.
- Ομιλία της ηθοποιού κ. Βάσιας Τριφύλλη, σχετικά με τις προσωπικές εμπειρίες της κοντά στη μεγάλη ηθοποιό, αλλά και στην καλλιτεχνική της πορεία με την Μελίνα Μερκούρη.
- Τελευταίος ομιλητής της βραδιάς θα είναι ο κ. Βιταλίνο Γατένιος, επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης του κτήματος «Χαροκόπου», ο οποίος θα μιλήσει για την ιστορία του κτήματος.
- Θα ακολουθήσει παρουσίαση «Στιγμές από τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη»
- Καλλιτεχνική «ανάσα» με τραγούδια από τον Λαρισαίο μουσικό κ. Θωμά Θωμαΐδη.
- Κλείσιμο της βραδιάς με τον μουσικό Αλέξανδρο Χατζή. Θα τον συνοδεύει μουσικά η Μάγδα Βαρουχά.
Επιπλέον τη βραδιά θα τιμήσουν με την παρουσία τους και άλλα πολλά επώνυμα μέλη του πολιτιστικού, πολιτικού, επιχειρηματικού και κοινωνικού τομέα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει προσφορά ποτών και εδεσμάτων (Τιμή εισόδου 10 ευρώ. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν υπέρ του Ιδρύματος «Ευχή Ζωής»). Για περισσότερες πληροφορίες: Βιβή Κάραλη – Υπεύθυνη διοργάνωσης της εκδήλωσης: Τηλ. επικοινωνίας: 6948874514, email: karaliviv@yahoo.gr

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top