Ο συνδυασμός της καινοτομίας επιτυγχάνεται με τη χρήση έως και δεκατριών ανακυκλωμένων πλαστικών φιαλών νερού για κάθε εμφάνιση (φανέλα και σορτς).
Εντός έδρας:
Η νέα εμφάνιση για τους αγώνες εντός έδρας της Barcelona συνδυάζει τις διάσημες μπλε και κόκκινες ρίγες χαρίζοντας μια τολμηρή και καινούργια όψη στη φανέλα.
Εδώ και χρόνια, η ομάδα συλλέγει τα καλύτερα εγχώρια ταλέντα (τους cantera) και τους βάζει να παίζουν μαζί με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, δίνοντας έναν αέρα νεανικότητας, και δημιουργικότητας, χαρακτηριστικά που αποτέλεσαν έμπνευση για τη νέα εμφάνιση.
Ο κόκκινος κλειστός γιακάς χαρίζει στη φανέλα μια κλασική αλλά μοντέρνα αίσθηση, ενώ η στάμπα στην εξωτερική πλευρά στην περιοχή του λαιμού απεικονίζει την Καταλανική σημαία Senyera. Εσωτερικά, στην περιοχή του λαιμού, υπάρχει αποτυπωμένη η φράση "Més Que Un Club" (Περισσότερο από μία ομάδα). Ακόμα και η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στην εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από την Καταλανική αρχιτεκτονική.
Το μπλε σορτς διαθέτει μια κόκκινη ρίγα στο πλάι και τη λέξη "Barca" πίσω, στην περιοχή της ζώνης. Στις μπλε κάλτσες υπάρχει η λέξη Barça με κίτρινο χρώμα και με την ίδια γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στη φανέλα.
Εκτός έδρας:
Η νέα εμφάνιση αγώνων εκτός έδρας έχει έναν εκρηκτικό συνδυασμό φωτεινών χρωμάτων για να τιμήσει το έντονο παιχνίδι της ομάδας.
Η νέα φανέλα συνδυάζει το πορτοκαλί με το κίτρινο στον κορμό, ως φόρο τιμής στο ιδιαίτερο μίγμα πολιτισμού, τέχνης, στυλ και αρχιτεκτονικής της πόλης. Η φανέλα διαθέτει την διακοσμητική στάμπα Blaugrana στην πίσω πλευρά του γιακά και πορτοκαλί μανίκια.
Το κίτρινο σορτς διαθέτει τη διακοσμητική στάμπα Blaugrana στην πλευρική ραφή και τη λέξη "Barca" στην πίσω πλευρά.
Ενώ οι εμφανίσεις συνδυάζουν το μοντέρνο, σπορ και νεανικό στυλ ώστε να χαρίζουν στην ομάδα μια νέα όψη, η καινοτομία της Nike προσφέρει τις πιο τεχνολογικά προηγμένες εμφανίσεις, οι οποίες βοηθούν τους αθλητές να νιώθουν άνετα και να έχουν υψηλές επιδόσεις.
Υπολογίζεται ότι από το 2010 μέχρι τώρα η Nike έχει χρησιμοποιήσει 115 εκατομμύρια ανακυκλωμένες πλαστικές φιάλες για να δημιουργήσει εμφανίσεις για ομάδες υψηλών επιδόσεων.
Οι εμφανίσεις κατασκευάζονται από 23% ελαφρότερο ύφασμα με 20% ανθεκτικότερη ύφανση απ' ότι οι προηγούμενες εμφανίσεις της Nike και διαθέτουν την τεχνολογία Nike Dri-FIT για την απομάκρυνση της υγρασίας από το δέρμα των αθλητών.
Οι φίλαθλοι και οι παίκτες μπορούν επίσης να δούν και εκτός γηπέδου τη συλλογή Barcelona Sportswear της Nike, η οποία είναι εμπνευσμένη από την ιστορική κληρονομιά της ομάδας.
Επισκεφθείτε το http://nikeinc.com/nike-football-soccer/news/nike-football-unveils-barcelona-home-kit-for-201213-season για επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό και παρακολουθείστε το https://www.facebook.com/NikeFootballGreece για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Nike!




Πηγή:gazzetta.gr