Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Βαθια χαραγμενη στη μνημη του η αποστολη στη Γαζα



Ο ΔΗΜ. ΓΕΛΑΛΗΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση ο 54χρονος οικονομολόγος συνελήφθη και φυλακίστηκε από τους Ισραηλινούς όταν έγινε το μακελειό στο τούρκικο πλοίο

Έπρεπε να περιμένει μέχρι την πρώτη ώρα μετά τα μεσάνυχτα για να βεβαιωθεί αν τελικά θα εκλεγεί βουλευτής, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής. Τελικά, το κόμμα του απέσπασε το πολυπόθητο 25,11% στον νομό, γεγονός που έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερη έδρα από την πρώτη κατανομή. Ο δεύτερος κατά σειρά στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε στην «Ε» τη χθεσινή νύχτα αναμονής των αποτελεσμάτων: «Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 24,83% και απέμεναν 50 εκλογικά τμήματα. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα ότι θα αλλάξει η κατάσταση αλλά τελικά ξεπεράσαμε το 25% και βγάλαμε δεύτερο βουλευτή για πρώτη φορά στη Λάρισα».
Υπενθυμίζεται ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνούσε το 25% σε τοπικό επίπεδο, δεν θα έπαιρνε δεύτερη έδρα στον νομό. Κληθείς να περιγράψει τα συναισθήματά του, ο νεοεκλεγείς βουλευτής τόνισε πως είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τι ακριβώς νιώθει έπειτα από ένα τόσο κουραστικό, διπλό προεκλογικό αγώνα.
Ο κ. Γελαλής δήλωσε πως έχει συναίσθηση της ευθύνης που απορρέει από την εμπιστοσύνη των Λαρισαίων στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε πως «δεν θα ενδώσουμε σε μνημονιακές κυβερνήσεις και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ κι εγώ προσωπικά». Επίσης εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και ανέφερε πως η εκτόξευση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ μόνο τυχαία δεν είναι και σημαίνει πως το πρόγραμμά του βρήκε ανταπόκριση από τον λαό.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ
Ο κ. Γελαλής μόνο άγνωστος δεν είναι στην κοινωνία της Λάρισας καθώς έχει πολύχρονη δράση σε διάφορους κοινωνικούς φορείς και σωματεία. Γεννήθηκε το 1958 στη Βερδικούσια και τελείωσε το σχολείο στη Λάρισα. Σπούδασε οικονομικά στην πρώην Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια επέστρεψε στη Θεσσαλία.
Από το 1975 και έπειτα υπήρξε μέλος πολλών συλλόγων ενώ διετέλεσε και πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Λάρισας. Συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ από τη μέρα της ίδρυσής του ενώ έχει υπάρξει υποψήφιος σε προηγούμενες νομαρχιακές και δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις.
Αυτό που του έχει μείνει πιο βαθιά χαραγμένο στη μνήμη, είναι η συμμετοχή του στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, που σημαδεύτηκε από τον θάνατο 8 ακτιβιστών από ισραηλινά πυρά. «Κάτι τέτοια περιστατικά σημαδεύουν την πορεία ενός ανθρώπου» τόνισε ο κ. Γελαλής και συμπλήρωσε: «Τότε στη Γάζα είχαμε συλληφθεί σε διεθνή ύδατα την 31η Μαΐου προς 1η Ιουνίου και είχαμε κλειστεί σε φυλακή του Ισραήλ. Πολλοί από τους συναγωνιστές μου χτυπήθηκαν ανελέητα ενώ δεν ξεχνώ τους 8 νεκρούς στο τούρκικο πλοίο. Στα δικά μας πλοία είχαμε πολλούς τραυματίες και γενικά ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες δεν θα ήθελα να βιώσει κανένας άλλος».
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΩΤΗ
Ο 54χρονος οικονομολόγος θα βρεθεί στο πλάι της Ηρούς Διώτη στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Λάρισας για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με τη συνεργασία των δύο εκλεγέντων, ο κ. Γελαλής είπε στην «Ε»: «Με την Ηρώ συνεργαζόμασταν σε πολλά θέματα. Ήταν η μοναδική βουλευτής της Θεσσαλίας αλλά κάλυπτε και πολύ μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Μαζί λοιπόν θα συνεχίσουμε στην αντιμνημονιακή κατεύθυνση που έχει χαράξει το κόμμα. Αυτό που κάνει τη σχέση μας ξεχωριστή είναι ότι έτυχε κατά κάποιο τρόπο να «μεγαλώσω» την Ηρώ και γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και σαν φίλοι εκτός από τη συντροφική διαδικασία».
Τέλος, ο κ. Γελαλής δήλωσε πως η εκλογή του σαν βουλευτής δεν πρόκειται να επηρεάσει τη δράση που είχε και πριν και δεσμεύτηκε ότι θα συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες όπως έκανε όλα τα χρόνια. Το μόνο που αλλάζει από σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Γελαλή, είαι ότι «τώρα οι ευθύνες είναι πολύ μεγαλύτερες και ο χρόνος μας πιέζει πολύ περισσότερο».

Πηγή:eleftheria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top