Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Αναπλαση της εισοδου στο Βελεστινο



Την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του οδικού τμήματος
που αποτελεί την είσοδο του Βελεστίνου, δηλαδή από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι και την κωμόπολη, σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η οποία είχε συνάντηση με τον πανεπιστημιακό καθηγητή κ. Λύκα, προκειμένου να διερευνηθούν τα δεδομένα και ποιες παρεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν.
Ουσιαστικά στόχος του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι να βελτιωθεί η κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου που αποτελεί και την είσοδο της περιοχής, μέσω της φύτευσης δένδρων, τοποθέτησης κάποιων χώρων σκίασης, διευκόλυνσης των πεζών να κινούνται, καλύτερου φωτισμού και άλλων δράσεων. Συγχρόνως ένα ακόμη τμήμα που βρίσκεται στο επίκεντρο του Δήμου είναι αυτό μεταξύ του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου και του Γυμνασίου-Λυκείου Βελεστίνου. Για τη Δημοτική Αρχή το κομμάτι από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι και τα σχολεία συμπεριλαμβανομένου του πεζόδρομου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ενιαίο τμήμα με σύγχρονα χαρακτηριστικά αστικής ανάπλασης που θα άλλαζε την φυσιογνωμία της περιοχής.
Η συνάντηση της κ. Λαΐτσου με τον Λέκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού περιβάλλοντος κ. Χρήστο Λύκα πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή και εξετάστηκαν διάφορες περιπτώσεις παρέμβασης.
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως «η παρούσα Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπλαση του αστικού πρασίνου στοχεύοντας στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και της πρόσβασης των κατοίκων. Στο πλαίσιο αυτό είναι στις προτεραιότητές μας και η βελτίωση των συνθηκών στο κομμάτι του δρόμου που αποτελεί την είσοδο στο Βελεστίνο. Μάλιστα μελετάμε την προοπτική η παρέμβαση να επεκταθεί και στον τομέα μεταξύ του τέλους του κεντρικού πεζοδρόμου μέχρι και το Γυμνάσιο-Λύκειο Βελεστίνου. Συνολικά και για τα δύο κομμάτια οι σκέψεις μας είναι να αναδειχθούν με ένα πιο φιλοπεριβαλλοντικό και καλύτερο αισθητικό τρόπο, όπως μέσω των φυτεύσεων, των σκιάσεων, των πλακοστρώσεων. Θέλουμε δηλαδή ο επισκέπτης και ο ντόπιος να αισθάνονται όμορφα διασχίζοντας αυτά τα μέρη. Παράλληλα θα αποκτήσει και διαφορετικό ύφος η όψη του Βελεστίνου προσλαμβάνοντας σύγχρονα χαρακτηριστικά αστικής διαμόρφωσης. Πραγματοποιήσαμε λοιπόν μια πρώτη συνάντηση με τον Λέκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λύκα, προκειμένου να εξεταστούν ιδέες, μέθοδοι και παρεμβάσεις στον όλο σχεδιασμό. Η συζήτηση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύουμε πως μπορούν να δημιουργηθούν καλές προοπτικές. Εξάλλου με το συγκεκριμένο Τμήμα ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει αναπτύξει στενή συνεργασία τόσο λόγω της λειτουργίας του Αγροκτήματος στο Βελεστίνο όσο και της ταύτισης των τομέων, όπου αναφέρονται οι επιστημονικές και ερευνητικές δράσεις των καθηγητών, δηλαδή στον αγροτικό τομέα και τη γη ευρύτερα. Ήδη αυτή την περίοδο τρέχουν διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα από το ΕΣΠΑ από τα οποία μπορούμε να διεκδικήσουμε πόρους. Οι επαφές και συζητήσεις με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συνεχιστούν».

Πηγή:e-volos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top