Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Let the Finals begin! (vids)


Η ώρα των τελικών του ΝΒΑ έφτασε.
Θάντερ και Χιτ θα «μονομαχήσουν» για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, την «σύγκρουση» των Ντουράντ, ΛεΜπρον Τζέιμς να κλέβει την παράσταση!


Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή την περίοδο στη ΝΒΑ; Οι απαντήσεις και οι απόψεις πολλές! Αρκετοί θα πουν τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Μπορεί όμως να χαρακτηριστεί με τον παραπάνω τίτλο χωρίς δαχτυλίδι; Φυσικά όχι και αυτό το ξέρει πολύ καλά ο σταρ των Χιτ που θα κάνει τα πάντα για το πρώτο του πρωτάθλημα. Ήδη του το έχουν στερήσει μια χρονιά οι Σπερς και πέρσι ο μεγάλος Ντιρκ Νοβίτσκι. Θα α καταφέρει φέτος; Κάνεις δεν ξέρει, αφού εκ των πραγμάτων φέτος η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, καθώς μεταξύ άλλων η ομάδα του θα έχει και μειονέκτημα έδρας.


Από την άλλη οι νεανικοί Θάντερ. Μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, αφού ήταν εκείνοι που πήρε την θέση των Σιάτλ Σουπερσόνικς και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της μεγάλης αυτής ομάδας. Όπως όμως είναι η ίδια νέα έτσι νεανικό είναι και το ρόστερ της με τους σταρ της ομάδας να είναι οι Ντουράντ και Γουέστμπρουκ. Επομένως η «δίψα» είναι μεγάλη και γι’ αυτούς, αφού μπροστά τους παρουσιάζεται η ευκαιρία για ένα δαχτυλίδι που δεν ξέρουν αν θα τους δοθεί ξανά μέσα στα επόμενα χρόνια. Ντουράντ λοιπόν ή ΛεΜπρον;
Πως έφτασαν μέχρι εδώ;
Για ακόμα μια χρονιά οι Χιτ έμειναν δεύτερη στην Ανατολή με ρεκόρ 46-20 πίσω από τους Μπουλς που τερμάτισαν με 50-16. Μια νίκη παραπάνω είχαν στην regural season οι Θάντερ (αυτή που τους δίνει και το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς) αλλά έμειναν πίσω από τους Σπερς οι οποίοι είχαν 50-16 (47-19 η Οκλαχόμα Σίτι). Στον πρώτο γύρο των playoffs αμφότεροι οι δύο «μονομάχοι» δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα. Μάλιστα οι Θάντερ ήταν εντυπωσιακοί, καθώς πέρασαν με 4-0 τους πρωταθλητές Μάβερικς, με τους Χιτ να κάνουν μια ήττα και να αφήνουν εκτός τους Νικς με 4-1.


Στο δεύτερο γύρο ξανά αυτοί που κέρδισαν της εντυπώσεις ήταν οι πρωταθλητές της Δύσης. Κανένα πρόβλημα κόντρα στους Λέικερς και πρόκριση στους τελικούς περιφέρειας με 4-1. Από την άλλη οι Χιτ δυσκολεύτηκαν περισσότερο, καθώς απέκλεισαν με 4-2 τους Πέισερς από τους οποίους όμως έχασαν στο Μαϊάμι προτού απαντήσουν με δικό τους break.
Στους τελικούς τα πράγματα ξεκίνησαν αντίθετα. Το Μαϊάμι με δύο εντός έδρας νίκες πήρε το προβάδισμα κόντρα στους Σέλτικς, ενώ οι Θάντερ βρέθηκαν πίσω με 2-0 από τους Σπερς. Εκεί όμως η κατάσταση γύρισε ανάποδα με τους Σέλτικς όχι μόνο να κάνουν το 2-2 στα παιχνίδια στη Βοστώνη αλλά και με break στο Μαϊάμι να φέρνουν τη σειρά στο 3-2 με το 6ο παιχνίδι στο Garden! Το ίδιο ακριβώς έκαναν και οι Θάντερ οι οποίοι μάλιστα μετά το break στο Σαν Αντόνιο και το 3-2, υπερασπίστηκαν την έδρα τους και με 4-2 πέταξαν έξω την ομάδα του Γκρεκ Πόποβιτς. Οι Χιτ όμως ήταν με την πλάτη στον τοίχο αλλά είχε έρθει η ώρα του ΛεΜπρον που με 45 πόντους μέσα στη Βοστώνη «διέλυσε» τους Σέλτικς έκανε μόνος του το 3-3 και μετά στο Μαϊάμι οι Χιτ τελείωσαν τους Σέλτικς.


Τι περιμένουμε στους τελικούς;
Ο Έρικ Σποέλστρα εμπιστεύεται για την θέση του «1» τον Μάριο Τσάλμερς ο οποίος φέτος σκοράρει 9.8 πόντους ανά αγώνα αλλά στερείται δημιουργικότητας και θα βρει απέναντί του τον Ράσελ Γουέστμπρουκ που προσφέρει 23.6 πόντους ανά παιχνίδι στην ομάδα του. Στην περιφέρεια από την μια υπάρχει ο Ντουέιν Γουέιντ (22 πόντους κατά μέσο όρο φέτος) και από την άλλη το αμυντικό πολυεργαλείο του Σκοτ Μπρουκς, ο Ελβετός Τάμπο Σεφολόσα που στην σειρά με τους Σπερς έκανε την διαφορά με την άμυνα στον Τόνι Πάρκερ (4.8 πόντους ανά ματς). Στους φόργουροντ υπάρχει η «μάχη» των σούπερσταρς ΛεΜπρον Τζέιμς (27.2 πόντοι) και Κέβιν Ντουράντ (28 πόντοι) με τον «Βασιλιά» ωστόσο να ανεβαίνει και στο «4» και να μοιράζεται την θέση με τον Μπατιέρ (4.8 π. κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι). Την πεντάδα των Χιτ θα συμπληρώσει ο Κρις Μπος που επέστρεψε από τον τραυματισμό του και φέτος σημειώνει 18 πόντους ανά αγώνα. Από την άλλη υπάρχει το «δίδυμο» των Πέρκινς (5.1 π) και Ιμπάκα (9.1 π.) που αμυντικά προσφέρει πολλές λύσεις στους Θάντερ.
Αν υπάρχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα για την Οκλαχόμα Σίτι -εκτός από την έδρα- αυτό είναι οι λύσεις που υπάρχουν από τον πάγκο. Ο Χάρντεν είναι ο καλύτερος 6ος παίκτης του ΝΒΑ, κάνει φέτος με 16 πόντους την καλύτερη του σεζόν στον «μαγικό κόσμο» και αναμφίβολα είναι ένα από τα σημαντικότερα όπλα του Σκοτ Μπρουκς. Παράλληλα εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία του Ντέρεκ Φίσερ που εκτός από αρκετές λύσεις αγωνιστικά, προσφέρει και πολλά με την εμπειρία του στην ομάδα των Θάντερ. Παίκτης από την άλλη με τους μέσους όρους του Χάρντεν δεν υπάρχει στον πάγκο των Χιτ.
Φέτος οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί δύο φορές. Στην Οκλαχόμα οι Θάντερ πήραν εύκολα τη νίκη με 103-87, ενώ στο Μαϊάμι οι Χιτ ήταν οι νικητές με 98-93.




Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top