Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Lio... de Janeiro (vid)!


Ο Λιονέλ Μέσι έκανε πλάκα στη Σελεσάο και έδειξε ταυτόχρονα σε Νεϊμάρ και Κριστιάνο
το ποιος είναι ο Βασιλιάς, με τον Τύπο της Αργεντινής να τρελαίνει τους Βραζιλιάνους...


«Ο Νεϊμάρ είναι καλύτερος από τον Μέσι. Αργά ή γρήγορα θα το διαπιστώσετε όλοι», διερύγνυε τα ιμάτια του λίγες μέρες νωρίτερα ο Πελέ. Αλλά πες εντάξει, εκείνος νομίζει για τον εαυτό του πως ήταν καλύτερος του Μαραντόνα, στον Μέσι θα κολλήσει; Στη Νότια Αμερική ο Μέσι έχει βρεθεί σε μία άλλη σύγκριση για τον κορυφαίο. Στην Ευρώπη έχει για ανταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο και στα μέρη του τον Νεϊμάρ.


Η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο πιτσιρικάς Βραζιλιάνος ουδέποτε μπήκε σε διαδικασία αμφισβήτησης των πρωτείων του Αργεντινού μάγου. «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος στον κόσμο», παραδέχτηκε ταπεινά και αφού είχε τρέξει να ζητήσει τη φανέλα του. Εκείνος ξέρει. Από την πρώτη live κόντρα τους τον Δεκέμβριο στο Μουντιάλ Συλλόγων. Τότε που το νέο ταλέντο κρύφτηκε στη σκιά του παικταρά. Πριν ζητήσει τη φανέλα, τον είχε παρακολουθήσει να δίνει μία απίστευτη παράσταση με ένα χατ τρικ και το τρίτο γκολ για χάι λάιτ. Και όχι κόντρα σε οποιαδήποτε ομαδούλα, αλλά στην ολυμπιακή Βραζιλία, αυτή που θα παραταχθεί και στο Μουντιάλ του 2014.

Την ίδια ακριβώς στιγμή, ο Ρονάλντο έκανε ανούσια... ποδηλατάκια και κάθε λογής άσκοπα τσαλιμάκια στο EURO κόντρα στη Γερμανία. Για ακόμα μία φορά δεν μπόρεσε να την οδηγήσει προσωπικά σε μία σπουδαία νίκη. Με ένα σμπάρο λοιπόν ο Μέσι έσπευσε να δείξει σε όλους ποιος είναι το μεγάλο αφεντικό στις μέρες μας.

«Κάποια στιγμή ο Μέσι θα μάθει και θα γίνει ηγέτης», είπε ο μεγάλος Ντιεγκίτο την Παρασκευή. Δύο μέρες αργότερα ο αρχηγός της Αργεντινής έκανε για πρώτη φορά τα τρελά που κάνει και στη Μπαρτσελόνα (ο εκλέκτορας της Αργεντινής, Σαμπέλια τον έχει αφήσει να κινείται σαν ψευτο-ενιάρι, όπως στη Μπάρτσα). Προφανώς κάτι κάνει καλά και προφανώς μαθαίνει. Δεν ξέρω εάν θα καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει σε δόξα και τιμές τον πνευματικό πατέρα του του, τον Ντιέγκο, αλλά σίγουρα θα τον αφήσει πίσω του σε γκολ. Ηδη έφτασε τα 27 τεμάχια με την Αλμπισελέστε (82 συνολικά στη σεζόν) και υπολείπεται μόλις επτά του Μαραντόνα (πρώτος με 56 ο τεράστιος Γκάμπριελ Μπατιστούτα). Και σε δύο βδομάδες γίνεται μόλις 25!

* Εκπληκτικό και παράλληλα βλάσφημο για τους Βραζιλιάνους που έχουν γίνει έξαλλοι (χαμός στα sites τους) το πρωτοσέλιδα της Ole «Lio de Janeiro»!
 


Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top