Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Mε ψηλα το κεφαλι!


Οι διεθνείς μας το πάλεψαν αρκετά, ο Σαμαράς... πάγωσε τους Γερμανούς
, ωστόσο το γκολ του Κεντίρα έφερε την... κατάρρευση. Διαβάστε την κριτική των παικτών του Σάντος.

Μιχάλης Σηφάκης: Δέχθηκε έντονη πίεση και σε... όλο το α' μέρος οι Γερμανοί απειλούσαν. Παρουσιάστηκε «τρακαρισμένος», δεν ήταν τόσο σταθερός όσο στα προηγούμενα ματς. Είχε καλές επεμβάσεις, δεν φέρει ευθύνη στα δυο πρώτα γκολ, ούτε στο τέταρτο, τεράστια όμως στο τρίτο γκολ με την άστοχη έξοδο. 
 
Βασίλης Τοροσίδης: Ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας και έχυσε πολλά κιλά ιδρώτα. Δέχθηκε απίστευτη πίεση, το μεγαλύτερο μέρος των επιθέσεων έβγαιναν από το μέρος, καθώς ήταν μόνος. Δεν είχε την απαιτούμενη κάλυψη, αν και έσωσε αρκετές φορές. Στην επανάληψη έπαιξε αριστερά, είχε πολύ καλές στιγμές, όπως και τοποθετήσεις. Μάλιστα, από δική του προσπάθεια ήρθε και το πέναλτι!
 
Γιώργος Τζαβέλλας: Μπήκε δυνατά, είχε καλές τοποθετήσεις, ωστόσο δεν είχε... αλληλοκάλυψη! Δέχθηκε έντονη πίεση και είχε προβλήματα. Έδωσε ό,τι μπορούσε, αν και τα βρήκε σκούρα από τον Ρόις.  Αντικαταστάθηκε στην επανάληψη
 
Κυριάκος Παπαδόπουλος: Προσπάθησε να δώσει τα πάντα, ωστόσο δεν τα κατάφερε απέναντι στους Γερμανούς. Κέρδισε μάχες, αλλά η πίεση που δέχθηκε η ομάδα και τα... κύματα των επιθέσεων δεν ήταν δυνατό να τα αντιμετωπίσει. Έχει ευθύνη στο τρίτο και το τέταρτο γκολ που χάνει Κλόζε και Ρόις. 
 
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Πολλές μάχες από τον διεθνή αμυντικό, κέρδισε και... έχασε! Με το κέντρο να μην τον βοηθά καθόλο προσπάθησε να αναχαιτίσει τους αντιπάλους, ωστόσο πολλές φορές έδειχνε μόνος. Είχε νεύρο, τσαμπουκά, αλλά και κενά διαστήματα. 
 
Κώστας Κατσουράνης: Ήταν ο μοναδικός παίκτης στο α' μέρος που προσπαθούσε να βοηθήσει δημιουργικά. Δεν είχε στηρίγματα και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να κρατήσει μπάλα. Στο 27' και στο 31' είχε δυο εξαιρετικές μπαλιές δείγμα της κλάσης του. Μετά το 2-1... κατέρρευσε όπως και η υπόλοιπη ομάδα.
 
Γιάννης Μανιάτης: Άρχισε στο κέντρο μαζί με τον Μάκο, ωστόσο δεν προσέφερε πολλά. Είχε πολύ  δύσκολο έργο, έδωσε μάχες, ωστόσο ήταν εξαιρετικά δύσκολο το έργο του και δεν άντεξε στην πίεση. Στην επανάληψη πήγε στο δεξί άκρο, φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ όπου έχασε τον Κεντίρα, αλλά έδωσε πολλά από την πλευρά του. 
 
Γρηγόρης Μάκος: Πήρε τη θέση του Καραγκούνη, είχε θράσος, τσαμπουκά, αλλά όχι δυνάμεις για να κρατήσει μακριά τους Γερμανούς. Προσπάθησε, είχε καλές τοποθετήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει ανασταλτικά. Μετά το δεύτερο γκολ των Γερμανών... κατέρρευσε.  
 
Σωτήρης Νίνης: Ήταν έκπληξη η συμμετοχή του, ωστόσο δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες του Σάντος. Κακός δημιουργικά, δεν βοηθούσε αμυντικά αφήνοντας τον Τοροσίδη να... υποφέρει. Είχε κακές στιγμές, δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα και αντικαταστάθηκε στο β' μέρος. 
 
Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής έκανε απίστευτα χιλιόμετρα, αν και στο α' μέρος ήταν... πίσω από το κέντρο για να βοηθήσει αμυντικά. Στην επανάληψη πήγε στο δεξί άκρο, έκανε την ασίστ στο γκολ του Σαμαρά. Δεν είχε βοήθειες για περισσότερα, ωστόσο νίκησε τον Νόιερ από την άσπρη βούλα στο 89' 
 
Γιώργος Σαμαράς: Στο α' μέρος είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Μάλιστα, άφησε... ξεκρέμαστο αρκετές φορές τον Τζαβέλλα. Στην επανάληψη προσπάθησε, μπήκε δυνατά και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης. Ωστόσο, μετά το δεύτερο γκολ, δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο ήθελε. 
 
 
Γιώργος Φωτάκης: Μπήκε στο 46' και με το... καλημέρα έδωσε φρεσκάδα στο κέντρο. Η Εθνική κέρδισε χώρο, ενώ από τα πόδια του άρχισε και η φάση της ισοφάρισης. Μετά το 2-1 πάντως... χάθηκε χωρίς να μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. 
 
Φάνης Γκέκας: Μπήκε στο 46', πήγε στο κέντρο της επίθεσης και έδωσε ταχύτητα στην Εθνική. Άνοιξε χώρους, η Ελλάδα ήταν πιο επιθετική, ενώ στο 2-1 είχε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Χάθηκε στη συνέχεια...
 
Νίκος Λυμπερόπουλος: Πήρε χρόνο συμμετοχής στο EURO, αλλά ήταν σε σημείο που όλα είχαν κριθεί.  Αποχαιρετά την εθνική έχοντας φτάσει τις 76 συμμετοχές!


Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top