Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Μια εικονα ειναι χιλιες λεξεις. Και βαλε... (pics)


Το "πάγωμα" στον χρόνο που καταφέρνει να πετύχει μία φωτογραφία
, αναδεικνύοντας ακόμα και τη μικροσύσπαση σε ένα πρόσωπο, βοηθάει να καταλάβουμε περισσότερα από αυτά που θα καταλαβαίναμε με τα λόγια...


Για αυτό και λέμε πως μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, με το gazzettaplus να σας παρουσιάζει μερικές από τις πιο "δυνατές" εικόνες των τελευταίων δεκαετιών, όπως τις "αιχμαλώτισε" ο φωτογραφικός φακός.
Για κάθε φωτογραφία, με τη σειρά που εμφανίζονται στο photo gallery που συνοδεύει το θέμα, υπάρχει και η σχετική λεζάντα...
1.  Ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς δίνει ένα παιδί σε άνδρα των δυνάμεων καταστολής, στη Ρουμανία, στο πλαίσιο διαδηλώσεων που έγιναν στο Βουκουρέστι για τα μέτρα λιτότητας.
2. Οι Tommie Smith και John Carlos ύψωσαν τις γροθιές τους εναντίον των φυλετικών διακρίσεων, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μεξικό το 1968, στη διάρκεια της απονομής μεταλλίων. Για αυτή τους την ενέργεια, οι δύο αφροαμερικανοί αθλητές εκδιώχθηκαν από τους Αγώνες...
3. Στην αγκαλιά του πεζοναύτη Mark Graunke Jr  -που έχει χάσει το χέρι, το πόδι και το μάτι του σε επιχείρηση εξουδετέρωσης βόμβας στο Ιράκ- έπεσε ο Houston James, επιζών από το βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ.
4. Ο γιος του Chistian Golczynski λαμβάνει την αμερικανική σημαία για λογαριασμό του πατέρα του, που είχε χάσει τη ζωή του στο Ιράκ λίγες εβδομάδες πριν επιστρέψει στην Αμερική.
5. Ένα μικρό κοάλα πίνει νερό από τα χέρια πυροσβέστη, μετά τις πυρκαγιές του 2009 στη Victoria της Αυστραλίας.
6. Σε λυγμούς ξέσπασε ένας κάτοικος του Παρισίου, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των Ναζί στην πόλη του...
7. Μνημείο πολέμου έχει γίνει στις μέρες μας το τανκ που χειριζόταν ο κύριος της φωτογραφίας, που γονατίζει δίπλα του...
8. Ο Ray Lewis, επικεφαλής της Αστυνομίας, συλλαμβάνεται για τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις «Καταλάβετε τη Wall Street».
9. Λίγα λεπτά πριν οι Εβραίοι κρατούμενοι είχαν συνειδητοποιήσει πως είναι ελεύθεροι να φύγουν από το τρένο που κρατούνταν. Κι αυτό κάνουν...
10. Αλλόθρησκοι σχηματίζουν κλοιό, στην Αίγυπτο, προστατεύοντας τους μουσουλμάνους συν-διαδηλωτές τους όταν αυτοί προσεύχονται.
11. Συγκινημένοι χαιρετιούνται δύο Κορεάτες συγγενείς (από τη Νότια και Βόρεια Κορέα, αντίστοιχα), μετά από συνάντηση που είχε προηγηθεί κατά τη διάρκεια προσωρινής οικογενειακής επανένωσης στο βουνό Kumgang. 
12. Την ώρα που ο τυφώνας έχει αφήσει πίσω του συντρίμια, στην Alabama τον Απρίλιο του 2011, μία μητέρα αγκαλιάζει τον γιό της ανακουφισμένη που βρίσκονται και οι δύο στη ζωή...
13. Σε απομόνωση για προσυμπτωματικό έλεγχο ακτινοβολίας βρίσκεται μία κοπέλα στην Ιαπωνία και κοιτάζει τον σκύλο της μέσα από το διαφανές χώρισμα.
14. Πρόεδρος των ΗΠΑ ορκίζεται, μέσα στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Lyndon Johnson, μετά από τη δολοφονία του Τζορτζ Κένεντι. Δίπλα του η Ζακλίν Κένεντι.
15. Τις οικογένειές τους στις ΗΠΑ, μετά από διπλωματική παρέμβαση, βρίσκουν δύο δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί και καταδικαστεί για 12 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας στη Β. Κορέα.
16. Μετά από την τοποθέτηση ακουστικού στο αυτί του Harord Whittles, ο μικρούλης άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του...
17. Η Jane Rose Kasmir βάζει ένα λουλούδι στις ξιφολόγχες της φρουράς του Πενταγώνου, στο περιθώριο διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ.
18. Η Helen Fisher κλαίει δίπλα από τη νεκροφόρα που μεταφέρει τον αδικοχαμένο 20χρονο ξάδερφό της στην πόλη Wootton Bassett στην Αγγλία, μαζί με άλλους έξι νεκρούς στρατιώτες.
19. Ο Greg Cook αγκαλιάζει συγκινημένος τον σκύλο του, που μπόρεσε να επιβιώσει από τον τυφώνα στην Alabama το Μάρτιο του '12.
20. Ο αστροναύτης William Anders, που ήταν πλήρωμα στην αποστολή Απόλλων 8, τράβηξε την πασίγνωστη αυτή φωτογραφία το 1968 που ονομάστηκε «Ανατολή της Γης».





















Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top