Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Η Ευρωλιγκα για Ζοτς (vid)



Η είδηση σχετικά με την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς από τον Παναθηναϊκό
έχει κάνει το γύρο του κόσμου και όπως ήταν λογικό του έκανε αφιέρωμα και η Ευρωλίγκα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.

«Ο Ομπράντοβιτς φεύγει από τον Παναθηναϊκό μετά από 13 χρόνια». Με αυτόν τον τίτλο ξεκινάει το θέμα της Ευρωλίγκας για την αποχώρηση του Ζοτς από τον Παναθηναϊκό και μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Το τέλος το πιο πετυχημένου συνδυασμού ανάμεσα σε ένα κλαμπ και έναν προπονητή στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ ήρθε την Τρίτη όταν ανακοινώθηκε ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα φύγει από τον Παναθηναϊκό μετά από 13 χρόνια. Ο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τον Παναθηναϊκό το 1999 και κατέκτησε πέντε τίτλους της Euroleague με τους "πράσινους" ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας σεζόν. Οι εγχώριοι τίτλοι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός με τον Ομπράντοβιτς είναι περισσότεροι από κάθε άλλο Ευρωπαϊκό κλαμπ από το 1978 και δυο περισσότεροι από κάθε άλλο κλαμπ σε ότι αφορά τα Final 4 τα οποία ξεκίνησαν το 1988.
Οι πέντε κατακτήσεις Ευρωπαϊκών τροπαίων μόνο με τον Παναθηναϊκό έχουν κάνει τον Ομπράντοβιτς στα 52 του τον πιο πολυνίκη προπονητή στην Ευρωπαϊκή ιστορία. Επίσης έχει κατακτήσει τρεις ακόμα φορές το Ευρωπαϊκό τρόπαιο με άλλες ομάδες πριν ενταχθεί στους πράσινους».
Στο τέλος αμεταφρασμένη όλη την δήλωση του Ομπράντοβιτς για το διαζύγιο του με τον Παναθηναϊκό.



Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top