Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Σερβις στις... 13 και περασε η προταση της ΑΕΚ



ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΟΠΕ ΣΤΟ Δ.Σ.

Στις 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα Α1 γυναικών και το Σούπερ Καπ θα διεξαχθεί στις 6 του ίδιου μήνα. Επίσης για τους τελικούς των πλέι οφ πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ με τρεις νίκες συμπεριλαμβανομένων των αγώνων της κανονικής περιόδου. Η Α1 γυναικών θα έχει τρεις ξένες και δικαίωμα μιας αλλαγής τον Δεκέμβριο. Αυτές είναι μεταξύ άλλων οι αποφάσεις στο χθεσινό ΔΣ της ΕΟΠΕ...
Με μεγάλη καθυστέρηση κλείστηκε συμφωνία με  OTE Sport tv για την τηλεοπτική μετάδοση των Γκραν Σλαμ του Μπιτς βόλεϊ κι ενώ η Αίγινα δεν είχε μετάδοση και η Θεσσαλονίκη μεταδόθηκε την τελευταία στιγμή από την ΕΤ3.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

 Εγκρίθηκαν οι Ειδικές προκηρύξεις των Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών, Α2 Γυναικών, Κυπέλλου και Εθνικού Περιφερειακού.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

- Η έναρξη της Α1 γυναικών για την περίοδο 2012-2013 ορίζεται για τις 13 Οκτωβρίου και λήξη στα τέλη του Απριλίου. Στην Α’ φάση δεν θα υπάρχουν εμβόλιμες αγωνιστικές (Τετάρτη), ενώ στη Β’ φάση (πλέι οφ) οι αγωνιστικές θα γίνονται Τετάρτη – Σάββατο.

- Το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ για τη φάση 1-4 της περιόδου 2012-2013 για την Α1 γυναικών θα κριθεί στις τρεις (3) νίκες, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων μεταξύ των ομάδων στην Α’ φάση.

- Οι ομάδες θα μπορούν να αποκτήσουν μέχρι τρεις (3) ξένες στο ρόστερ τους και έχουν το δικαίωμα αλλαγής παίκτριας μέχρι την έναρξη του Β’ γύρου.

- Η διεξαγωγή του Σούπερ Καπ μεταξύ της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και του Κυπελλούχου Ολυμπιακού, ορίζεται να διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Α2 ΑΝΔΡΩΝ

- Οι πρώτες ομάδες των τριών ομίλων της Α2 ανδρών της περιόδου 2012-2013 θα αγωνιστούν σε τρία τουρνουά που θα διεξαχθούν στις αντίστοιχες έδρες των ομάδων και με βάση τη βαθμολογία, οι δύο πρώτοι θα πάρουν την άνοδο για τη Volleyleague (A1 ανδρών).

- Εάν σε κάποιο όμιλο ο αριθμός των ομάδων που δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αποχωρήσουν πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, υπερκαλύπτει τον αριθμό των ομάδων που υποβιβάζονται από τον όμιλο, τότε θα γίνει αναδιάρθρωση των ομίλων.

- Αποφασίζεται ότι δεν επιτρέπονται οι μεταγραφές ξένων αθλητών στην Α2 ανδρών.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

- Δήλωση συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδας θα μπορεί να γίνεται από τις ομάδες μέχρι και την Παρασκευή 31/8. Οι δηλώσεις των ομάδων θα πρέπει να γίνονται στις Ενώσεις και μέχρι τις 31/8 να κοινοποιηθούν στην ΕΟΠΕ. Οι κληρώσεις στις πρώτες φάσεις γίνονται από τις Ενώσεις. Γεωγραφικά κριτήρια στους αγώνες του Κυπέλλου θα ισχύσουν μέχρι και την 1η αγωνιστική της Γ’ φάσης.

ΕΣΑΠ

- Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις Αρχές Αυγούστου θα ψηφιστεί ο νέος κανονισμός πειθαρχικού δικαίου σε σχέση με τις ποινές που θα ισχύουν, με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, όπως ισχύει τώρα, σχετικά με την αδειοδότηση των ΤΑΑ. Επίσης, η Γ.Σ. θα αποφασίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται τα ΤΑΑ που δεν θα λάβουν πιστοποιητικό από την ΕΕΑ.

- Το. Δ.Σ. της ΕΟΠΕ αποδέχεται το αίτημα της ΕΣΑΠ για τοποθέτηση εκπροσώπου της Λίγκας στην Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ.

ΠΑΣΑΠ

- Κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΑΠ, η ΕΟΠΕ επιβεβαιώνει ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, αθλητές που έχουν μείνει ελεύθεροι από ομάδες της Volleyleague (Α1 ανδρών), συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών της Volleyleague που έχουν λήξει τα συμβόλαιά τους, θα έχουν το δικαίωμα να μεταγραφούν σε ομάδες της Α2 (ένας ανά σωματείο) ακόμα και μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

- Τα τρία τουρνουά σε Τήνο, Σχοινιά και Κεραμωτή θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΟΤΕ Sport TV.

- Στο τέλος της σεζόν θα πραγματοποιηθεί «test event» για τουρνουά μπιτς βόλεϊ σωματείων.


Πηγή:volleynews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top