Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Που να σας φαει ο Λυκο-γιαννης! (BINTEO)


Ρε δεν πά΄ να μην μας γουστάρετε, μπροστά σας θα μας βρίσκετε!
Με γκολ Μπουγαϊδη (38΄), Λυκογιάννη (108΄), οι Νέοι νίκησαν Αγγλία (2-1 στην παράταση) και διαιτητή (απέβαλε άδικα τον Καπίνο στο 45΄) και πήγαν με 10 τελικό στο Euro! Έπιασε πέναλτι ο Διούδης.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής η ελληνική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του άλλου ημιτελικού (20.00) μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας!
Το δίκαιο 1-0...
H oμάδα του Κώστα Τσάνα μπήκε καλύτερα κι απείλησε πρώτη την εστία του Τζόνστοουν, με τον Άγγλο τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά στο 15` την κεφαλιά του Λυκογιάννη.
Επίσης, στο 32', ο Τζόνστοουν απέκρουσε την μπάλα σε προσπάθεια του Κατίδη, ενώ στο 37', ο Γιαννιώτας έκανε ωραία προσπάθεια από αριστερά, επιχείρησε ένα δυνατό φαλτσαριστό σουτ, αλλά απομάκρυνε σε κόρνερ ο Τζόνστοουν.
Από το συγκεκριμένο κόρνερ, που εκτέλεσε από αριστερά ο Σταφυλίδης, ο Μπουγαΐδης πήρε την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας των Άγγλων κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόνστοουν για το 1-0 στο 38`!
Το γκολ της Ελλάδας αφύπνισε τους Άγγλους, που στο αμέσως επόμενο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεραχίνο, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε με το πόδι το πλασέ του. Ακολούθησε μία ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση για τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, που απομάκρυνε την μπάλα πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Θορπ.
Και το άδικο!
Στο 45` ο Αφόμπε βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, ο οποίος ήρθε σε επαφή με την μπάλα, αναγκάζοντας τον Άγγλο να χάσει το κοντρόλ και να γλιστρήσει, αλλά ο Δανός διαιτητής Χάνσεν καταλόγισε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Αγγλίας και ταυτόχρονα απέβαλε τον Καπίνο!
Ο Κώστας Τσάνας αναγκάστηκε να περάσει στον αγώνα τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Εθνικής, τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος πήρε τη θέση του Διαμαντάκου. Ο νεαρός τερματοφύλακας του Άρη έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία και απέκρουσε με εμφατικό τρόπο το χτύπημα πέναλτι του Χολ!
Πάντως, οι διεθνείς μας δεν άντεξαν και στο 56ο λεπτό, από ωραίο σέντρα του Χολ, ο Αφόμπε με κεφαλιά ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 71', ο Μπεραχίνο ευνοήθηκε από τις κόντρες και βρέθηκε απέναντι από τον Διούδη, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι. Δύο ακόμα πολύ καλές αποκρούσεις του Έλληνα τερματοφύλακα στο 80' και στο 82' σε σουτ του Μπάρκλι και του Ρέντμοντ αντίστοιχα, διατήρησαν το 1-1, ενώ στο 83ο λεπτό ο Ρέντμοντ είχε ένα πολύ ωραίο πλασέ, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.
Nαι ρε Λύκο!
Στην παράταση χρειάστηκε ένα λάθος από τον αντίπαλο αφού αλλιώς δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Η αγγλική άμυνα έκανε το ...θαύμα της στο 109', ο Λυκογιάννης επωφελήθηκε και με ωραία λόμπα έγραψε το 2-1! Τα δέκα λεπτά που απέμεναν φάνταζαν αιώνας αλλά εν τέλει πέρασαν και η Εθνική πήρε το εισιτήριο για τον τελικό μέσα σε αποθέωση.


Πηγή:sportdog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top