Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ο... θηλυκος Σοιμπλε


Στο alter ego του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
έχει εξελιχθεί η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, καθώς τον τελευταίο χρόνο στέλνει συνεχώς... απειλητικά μηνύματα στην Ελλάδα.

«Δεν είναι καλή ιδέα να δώσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει προσηλωμένη σε αυτό που έχει υπογράψει», είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν. Στο παρελθόν, μάλιστα, η Φινλανδία είχε απαιτήσει γραπτές εγγυήσεις από την Ελλάδα για να συναινέσει στο πακέτο διάσωσης, ενώ η Ουρπιλάινεν είχε παρομοιάσει την Ελλάδα με... καρκίνο. «Η κατάσταση της Ελλάδας δημιουργεί αβεβαιότητα, είναι σαν τον καρκίνο. Όσο η κατάσταση της χώρας είναι αβέβαιη, θα μεταδίδει την αβεβαιότητα», είχε πει.

Πρόσφατα, επίσης, δήλωσε σε εφημερίδα της χώρας της ότι η Φινλανδία θα προτιμούσε να προετοιμαστεί για να εγκαταλείψει την ευρωζώνη παρά να πληρώνει τα χρέη άλλων κρατών-μελών της. «Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί ότι θα είναι μέλος της ευρωζώνης και εκτιμούμε ότι το ευρώ είναι επωφελές για την Φινλανδία. Όμως η Φινλανδία δεν έχει αγκιστρωθεί στο ευρώ ούτε θα καταβάλλει οποιοδήποτε τίμημα και είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, περιλαμβανομένης της εγκατάλειψης του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος», τόνισε η Ουρπιλάινεν. Οι σχέσεις της Γιούτα Ουρπιλάινεν και του Βόλφγκανκ Σόιμπλε, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι πολύ καλές. Ο φωτογραφικός φακός μάλιστα τους έχει εντοπίσει σε στιγμές...χαλάρωσης, κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Eurogroup.



Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top