Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Προφυλαξη Τζιουμακα, ετοιμοι οι Παιδες για Τουρκια στο Βαλκανικο


Με ένα φιλικό παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία και μία απογευματινή προπόνηση
ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων για την αυριανή (12:00) πρεμιέρα με την Τουρκία στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Ρουμανίας (18-22/7). 

Η Εθνική που βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Βουκουρέστι, γνώρισε την ήττα με 3-1 από την αντίστοιχη οικοδέσποινα ομάδα, σε ένα παιχνίδι όπου δεν αγωνίστηκε ο Γιώργος Τζιουμάκας για προληπτικούς λόγους, αφού ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Στέλιος Καζάζης, προτίμησε να προφυλάξει τον νεαρό άσο που προέρχεται από τραυματισμό στο πόδι. 

Ωστόσο, ο παίκτης έλαβε κανονικά μέρος στην απογευματινή προπόνηση και την Τετάρτη θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για την πρώτη μάχη με την Τουρκία. Στο φιλικό ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε πολλές αλλαγές, θέλοντας να δοκιμάσει διάφορα πράγματα λίγο πριν από το εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά. 

Από εκεί και πέρα, ο Έλληνας τεχνικός αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του είναι να αποβάλουν το άγχος και να αφήσουν να βγει στο γήπεδο η δουλειά που έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα στα Γρεβενά. 

Όσο για τις προσδοκίες του από την παρουσία της ομάδας στο Βαλκανικό, ο κ. Καζάζης, δήλωσε στοvolleyball.gr: «Ξεκινάμε μια σειρά από πέντε ματς τα οποία θα είναι πολύ ωφέλημα για αυτά τα παιδιά. Οι παραστάσεις και οι εμπειρίες τους είναι σχεδόν μηδαμινές, οπότε μέσα από αυτά τα ματς το όφελός τους θα είναι πολύ μεγάλο. Το προηγούμενο επταήμερο βελτιώσαμε κάποια πράγματα ως ομάδα και εκτιμώ ότι η παρουσία μας θα είναι θετική. Για την αυριανή αντίπαλο, την Τουρκία, δεν ξέρουμε και πολλά πράγματα, όπως φαντάζομαι και εκείνοι για εμάς, οπότε οι δύο ομάδες ουσιαστικά θα γνωρίσουν στο γήπεδο η μία την άλλη. Αυτό σημαίνει ότι μετά τους πρώτους 15 πόντους θα πρέπει να έχουν το διανοητικό επίπεδο που να μας επιτρέψει προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας στο δικό τους, να πιέσουμε στα αδύνατα σημεία τους και να περιορίσουμε τα δυνατά τους. Γενικότερα, είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τα παιδιά, είναι φυσιολογικό να έχουν άγχος και νευρικότητα, αλλά όπως τους είπα, εάν θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω θα πρέπει να αφήσουν το άγχος εκτός γηπέδου».

Βοηθός του κ. Καζάζη είναι ο Γιώργος Σταυρόπουλος, αρχηγός αποστολής το μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ, Χρήστος Βογιατζής, στατιστικολόγος ο Χρήστος Τσαδήμας, φυσιοθεραπευτής ο Αναστάσιος Μπάρμπας, ενώ στη διοργάνωση θα «σφυρίξει» και ο Έλληνας διαιτητής Χριστόπουλος Σιμίδης. 

Κατά τα άλλα, η ελληνική αποστολή έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από τις εγκαταστάσεις που προπονείται και φιλοξενείται η ομάδα, ενώ ιδιαίτερα θετικό είναι ότι η απόσταση ξενοδοχείου - γηπέδου διανύεται ακόμα και με τα πόδια.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο «Σπορτς Χολ Κονκόρντια» και η Εθνική στην πρώτη φάση θα αγωνιστεί στον Β’ όμιλο κόντρα στην διοργανώτρια Ρουμανία, την Τουρκία και το Μαυροβούνιο.

Αναλυτικά η ελληνική 12άδα που θα λάβει μέρος στο Βαλκανικό: Ηλίας Θεοδόσιος, Σταυρακάκης Αναστάσιος, Καρασαββίδης Βασίλειος, Τουρνάκης Αλέξανδρος, Σπυριούνης Κυριάκος, Γιαννέλης Στέφανος, Τζιουμάκας Γεώργιος, Κόκκινος Ευάγγελος, Κωστόπουλος Βασίλειος, Φωτιάδης Παναγιώτης, Τσαδήμας Θεόδωρος και Παπάζογλου Αθανάσιος.

Αναλυτικά το ελληνικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 18/7/2012
12:00 Τουρκία - Ελλάδα

Πέμπτη 19/7/2012
17:00 Ρουμανία – Ελλάδα

Παρασκευή 20/7/2012
12:00 Ελλάδα – Μαυροβούνιο

Το Σάββατο 21/7 θα σχηματιστούν τα ζευγάρια ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσουν οι ομάδες στον Α’ και Β’ όμιλο και την Κυριακή 22/7 οι αγώνες κατάταξης, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης.




Πηγή:ΕΟΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top