Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Καταδικη για ιατρικο λαθος



Σε φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάσθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο
μία παιδίατρος του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων της Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρήθηκε ως υπεύθυνη για τον θάνατο ενός 5χρόνου πριν από πέντε χρόνια από σκωληκοειδίτιδα.
Η γιατρός δεν διέγνωσε τη σκωληκοειδίτιδα όταν μετέφεραν το αγόρι στο νοσοκομείο οι γονείς του, ενώ αντίθετα έκανε τη διάγνωση ότι έπασχε από γαστρεντερίτιδα, καθησυχάζοντας τους γονείς και τους έδωσε εξιτήριο για το παιδί. Οκτώ, όμως, ώρες μετά το άτυχο αγοράκι απεβίωσε από σκωληκοειδίτιδα.
Μαζί στο εδώλιο κάθισε και η παιδίατρος της οικογένειας, η οποία έκανε λάθος... τηλεφωνική διάγνωση, αλλά ζήτησε από τους γονείς να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο. Τελικά η δεύτερη κατηγορουμένη αθωώθηκε.
Ο άτυχος 5χρονος έχασε τη ζωή του στις 3 Ιουνίου 2007, λίγες ώρες μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων.
Λίγες ημέρες πριν το παιδί είχε εμφανίσει υψηλό πυρετό και ένιωθε αφόρητους πόνους στην κοιλιά του. Οι γονείς του ενημέρωσαν την οικογενειακή παιδίατρο και αυτή χωρίς να το εξετάσει διέγνωσε... τηλεφωνικά ότι επρόκειτο μάλλον για γαστρεντερίτιδα.
Τέσσερις μέρες μετά τα συμπτώματα δεν είχαν υποχωρήσει και οι γονείς επικοινώνησαν πάλι τηλεφωνικά με την παιδίατρό τους. Τελικά αυτή τους συνέστησε να μεταφέρουν το παιδί σε νοσοκομείο για να οδηγηθεί τελικά στην Παιδιατρική Κλινική του Λοιμωδών. Η διάγνωση της παιδιάτρου που το εξέτασε ήταν ότι έπασχε από γαστρεντερίτιδα και έπειτα από πέντε ώρες στη μονάδα βραχείας νοσηλείας ο 5χρονος αποχώρησε από το νοσοκομείο μαζί με τους γονείς του, αφού του δόθηκε εξιτήριο. Οι γιατροί μάλιστα συνέστησαν να ενυδατώνεται και να υποβληθεί σε επανέλεγχο.
Οκτώ ώρες αργότερα, όμως, και αφού επέστρεψε σπίτι του, το παιδί παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με ιδιαίτερα υψηλό πυρετό, ενώ έχανε και τις αισθήσεις του. Οι γονείς κάλεσαν μονάδα του ΕΚΑΒ, αλλά ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχασε τη ζωή του.
Στην απολογία της η παιδίατρος του νοσοκομείου αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, εκτιμώντας πως η σκωληκοειδίτιδα προέκυψε αφού έφυγε από το νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ:larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top