Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Βασιλισσα ξανα και ξανα! (ΒΙΝΤΕΟ)


Τρίτο σερί η Ισπανία!
Μετά το Euro 2008 και το Μουντιάλ 2010, διατήρησε το στέμμα της Πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Euro 2012. Διέλυσε 4-0 την Ιταλία των 10 στον τελικό του Κιέβου (14΄ Σίλβα, 41΄ Άλμπα, 84΄ Τόρες, 88' Μάτα) με πολύ τίκι-τάκα.

Αντιμέτωπες στον τελικό του Κιέβου βρέθηκαν οι δύο τελευταίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, Ισπανία και Ιταλία, με την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να κερδίζει σχετικά εύκολα και να διατηρεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης, όπως παρακολουθήσατε στο live του sportdog. Οι Ισπανοί, μάλιστα, πέτυχαν ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς είναι η πρώτη χώρα που κατέκτησε τρεις σερί διοργανώσεις (Euro 2008, Μουντιάλ 2010 και Euro 2012)!
Άλμπα τίτλου με Ινιέστα!
Δυνατά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δύο ομάδες, με την Ισπανία να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έδειξαν να ελέγχουν από νωρίς το παιχνίδι και μόλις στο 14ο λεπτό ο Ινιέστα έδωσε κάθετη πάσα στονΦάμπρεγκας, που γύρισε την μπάλα από τη γραμμή του άουτ δεξιά και ο Σίλβα με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την Ισπανία!
Στα επόμενα λεπτά η Ιταλία προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή της Ισπανίας, χωρίς ωστόσο να πιέσει ιδιαίτερα τους φούριας ρόχας. Στο 21ο λεπτό, μάλιστα, οΠραντέλι αναγκάστηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τονΜπαλτσαρέτι, στη θέση του τραυματία Κιελίνι που δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά οι Ιταλοί ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να προβληματίσουν τον Κασίγιας (29΄, 33΄), σε ένα πρώτο ημίχρονο που είχε καλό ρυθμό και από τις δύο ομάδες.
Καλύτερο ρυθμό, όμως, είχαν οι Ισπανοί και, φυσικά, το αξιοποίησαν. Στο 41ο λεπτό ο Ζόρντι Άλμπα βγήκε τετ-α-τετ από την πάσα του Τσάβι από αριστερά και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για την Ισπανία! Ένα σκορ που έδινε σαφές προβάδισμα στην ομάδα του Ντελ Μπόσκε και διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος...
Με φούρια μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες των δύο ομάδων και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ντι Νατάλε να βλέπει την κεφαλιά του να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας (47΄) και τον Ισπανό τερματοφύλακα να σταματάει ξανά το σουτ του λίγα λεπτά αργότερα (51΄). Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, για την ομάδα του Πραντέλι, ήταν ο τραυματισμός του Μότα. Ο Ιταλός άσος αποχώρησε στο 62ο λεπτό από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο προπονητής του είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του! Αποτέλεσμα; Η Ιταλία να βρίσκεται με δύο γκολ πίσω στο σκορ και να παίζει με δέκα παίκτες...
Στο τελευταίο 25λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Ισπανούς όμως να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια να πετύχουν κι άλλα γκολ. Δεν έδειξαν, άλλωστε, να έχουν δυσκολία να βρεθούν στην περιοχή του Μπουφόν. Κάπως έτσι, στο 84΄, ο Τσάβι πέρασε την μπάλα στον Τόρες και ο τελευταίος έκανε το σκορ 3-0! Κι όμως, είχε κι άλλο! Στο 88΄ ο Μάταέγραψε το τελικό 4-0, δίνοντας τέλος στη σεμνή τελετή, που έστειλε την Ισπανία ξανά στην κορυφή...

  
  
  

  


Πηγή:sportdog.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top