Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Συγκεντρωση και πορεια διαμαρτυριας από συνταξιουχους



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα σε όλη την Ελλάδα οι συνταξιούχοι.
Στη Λάρισα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τη συμμετοχή των συνταξιοδοτικών οργανώσεων, ενώ ακολούθησε πορεία.
συνταξιούχοι στο ΕΚΛ
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, κ. Θανάσης Κουματζέλης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «οι συνταξιούχοι εξαναγκαστήκαμε να κατεβούμε στους δρόμους, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πλέον αξεπέραστα. Πάνε να μας πάρουν την ίδια την ζωή μας».
Παράλληλα, ο κ. Κουματζέλης, επεσήμανε, ότι οι συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται τόσο με τα φάρμακα, με τον ΕΟΠΥΥ, όσο και στα νοσοκομεία, λόγο έλλειψης βασικών φαρμάκων, ενώ συνέχισε τονίζοντας «τώρα τελευταία αντιμετωπίζουμε και άλλο πρόβλημα, κάθε καλοκαίρι μας έδιναν τα 7ημερα και πολλοί από μας πηγαίναμε για διακαπόες, για να μπορούμε να την βγάλουμε το χειμώνα. Έκοψαν τα 7μερα, διέλυσαν την Εργατική Εστία, έκοψαν τα κουπόνια θεραπευτικού τουρισμού και τώρα δίνουν τα εισιτήρια για λουτροθεραπείες, με 250 ευρώ. Και αυτά δεν τα δίνουν εύκολα, για να πας πρέπει να έχεις μεγάλη πάθηση, για να μπορέσεις  να κάνεις 10 μπάνια».
«Τα προβλήματα είναι οξυμένα και έτσι εξαναγκαστήκαμε εμείς οι συνταξιούχοι, κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες, να βγούμε στους δρόμους» υπογράμμισε ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων, ενώ κατέληξε στέλνοντας σε όλους το μήνυμα «πρέπει να αγωνιστούμε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλη αναμονή, πρέπει να βγούμε όλοι τους δρόμους, τα ψέματα τελειώσανε. Θα έχουμε θερμό Φθινόπωρο, θα υπάρχει επίθεση και από το Εργατικό Κίνημα και από τους Συνταξιούχους. Όσοι λένε ότι θέλουν να σώσουν την πατρίδα λένε ψέματα, όλοι θέλουν να σώσουν το μεγάλο κεφάλαιο».
Τάσος Τσιαπλές
Τέλος, ακολούθησε πορεία των συνταξιούχων, προς τα γραφεία του ΙΚΑ Λάρισας, όπου αντιπρόσωποι συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του ΙΚΑ δίνοντας του ψήφισμα.
συνταξιούχοι με διοικητή ΙΚΑ Λάρισας
πορεία συνταξιούχων Λάρισας
πορεία συνταξιούχων Λάρισας



Πηγή:larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top