Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Ενοικιαζεται νησι στη Μαγνησια


ΕΝΤΟΝΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΥΔΑ


Με στόχο την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού αποφασίστηκε από το Δήμο Νοτίου Πηλίου η εκμίσθωση με δημοπρασία της Δημοτικής έκτασης της νησίδας Πρασούδα.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαος Φορτούνας, για την εκμίσθωση της νησίδας Πρασούδα ανατέθηκε στην Οικονομική επιτροπή η κατάρτιση των όρων για τη διενέργεια δημοπρασίας.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου θα προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για την εκμίσθωση 7 στρεμμάτων στη νησίδα Πρασούδα, μετά από απόφαση που λήφθηκε από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στόχος της παραπάνω ενέργειας θα είναι η ήπια αγροτουριστική ανάπτυξη.
Να αναφερθεί ότι για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση για τουριστικούς σκοπούς των Βυζαντινών κτισμάτων στη νησίδα Πρασούδα είχαν επιδείξει έντονο ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα ιδιώτες επενδυτές.
Μάλιστα γίνεται λόγος ότι στα σχέδια των ιδιωτών επενδυτών είναι η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση για τουριστικούς σκοπούς του Βυζαντινής αρχιτεκτονικής μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής όπως επίσης και των κελιών που υπάρχουν στη νησίδα.
Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαος Φορτούνας αναφέρει : «Η νησίδα Πρασούδα είχε περιέλθει στον Δήμο Αιαντείου και μετέπειτα στην Κοινότητα Τρικερίου. Πιστεύουμε ότι η έκταση θα μπορούσε να αξιοποιηθεί παραγωγικά για το Δήμο με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού. Συγκεκριμένα πρόκειται για επτά στρέμματα για τα οποία θα προχωρήσουμε στη διενέργεια διαγωνισμού για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιδιώτες. Τόσο όσον αφορά στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στη νησίδα, θα είναι ήπιες και θα κινούνται στο πνεύμα της αγροτουριστικής ανάπτυξης και την προσέλευση τουριστών. Παράλληλα από την εκμίσθωση θα υπάρχουν οικονομικά οφέλη για το Δήμο μας ενώ θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίες στην περιοχή μας».
Επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα των επενδυτών, το μοναστήρι θα αναπαλαιωθεί προκειμένου να διασωθούν από τις φθορές που προκλήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου.

Πηγή:thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top