Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Κλεινουν 7 στρατοπεδα στη Θεσσαλια


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ

Μικρότερο στράτευμα κατά 15% -και εξοικονόμηση μισού δισ. ευρώ ετησίως- σχεδιάζει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μετά τις αφόρητες πιέσεις της τρόικας για περαιτέρω μείωση των αμυντικών δαπανών.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει παντού «ψαλίδι». Η οροφή του προσωπικού μειώνεται κατά 15%, η εισαγωγή νέων στις παραγωγικές σχολές μειώνεται κατά 30%, κλείνουν 57 μεγάλες μονάδες, αποσύρονται μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία. Επίσης καταργούνται εξοπλιστικά προγράμματα.
Η νέα οικονομική πρόταση του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη λίστα των κωδικών προβλέπει μειώσεις 517 εκατ. ευρώ.
Τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται κατά 110 εκατ. ευρώ. Αυτά θα εξασφαλιστούν από:
Το κτίριο του Πολεμικού Μουσείου επί των οδών Β. Σοφίας και Ριζάρη είναι ένα από τα ακίνητα που διαθέτει το ΓΕΕΘΑ.
Το κλείσιμο 57 μεγάλων μονάδων, τη συγχώνευση άλλων και την υποβάθμιση των Σωμάτων της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και του Ιονίου.
Τη μείωση κατά 15% της οροφής του προσωπικού. Πρακτικά σημαίνει ότι καταργούνται 1.500 θέσεις στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς!
Τη μείωση κατά 30% της εισαγωγής νέων στις παραγωγικές σχολές.
Το κλείσιμο 10 κέντρων εκπαίδευσης, καθώς και το κέντρο εκπαίδευσης της αεροπορίας στην Τρίπολη και τα κέντρα εκπαίδευσης του Ναυτικού στον Πόρο και του «Κανελλόπουλου». Στο εξής τα κέντρα εκπαίδευσης θα λειτουργούν διακλαδικά, δηλαδή οι νεοσύλλεκτοι θα κατατάσσονται όλοι στον Στρατό Ξηράς και μετά τη βασική εκπαίδευση ορισμένοι θα μετατάσσονται στο Ναυτικό και την Αεροπορία.
Φρεγάτες: Στα 11 πλοία που παροπλίζονται είναι και οι φρεγάτες «Μπουμπουλίνα» και «Κανάρης».
Την απόσυρση 47 βομβαρδιστικών αεροσκαφών Α7 - Κορσέρ.
Τον παροπλισμό 11 πολεμικών πλοίων (πετρελαιοφόρο «Αξιός», τορπιλάκατος «Μυκόνιος», φρεγάτες «Μπουμπουλίνα» και «Κανάρης», τρία ναρκαλιευτικά τύπου «Κίσσα» (τα «Αλκυών», «Αύρα» και «Αηδών»), τρία βοηθητικά πλοία και το ΖUBR «Ιθάκη»).
Οι εξοπλιστικές δαπάνες μειώνονται κατά 407 εκατ. ευρώ. Αυτό θα επιτευχθεί από:
Την ακύρωση 21 υπογεγραμμένων συμβάσεων ύψους 104 εκατ. ευρώ. Αυτές οι συμβάσεις είναι κυρίως με ευρωπαϊκές αμυντικές βιομηχανίες και αφορούν:
Ανάμεσα στα 82 στρατόπεδα που πρόκειται να αποδεσμευτούν σε όλη της Ελλάδα, βρίσκονται και 7 στη Θεσσαλία.
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κιούση
Λουμάκη
ΛΑΡΙΣΑ
Ευθυμιόπουλου
Μαρκοπούλου στα Φάρσαλα
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Γεωργούλα (τμήμα) στο Βόλο
ΤΡΙΚΑΛΑ
Πούλιου (τμήμα)
Σόσκου

Πηγή:ΕΦΗΜ.  ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top