Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εκανε το πρωτο βημα η «διπροσωπη» Εθνικη



Το greekvolley.com βρίσκεται στα Τρίκαλα, εκεί όπου από σήμερα και μέχρι το Σάββατο
8 Σεπτεμβρίου θα «χτυπά» η… καρδιά του ελληνικού βόλεϊ και θα σας μεταφέρει όλα τα νέα, τον παλμό, τις εξελίξεις και τα… παρασκήνια των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου η Εθνική Ανδρών θα προσπαθήσει κόντρα σε Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Φινλανδία να κάνει το α’ βήμα για την πρόκριση.
Τα... εύκολα δύσκολα έκανε στην πρεμιέρα της στη διοργάνωση των Τρικάλων η «διπρόσωπη» Εθνική ανδρών, η οποία με τον Χριστοφιδέλη να αγωνίζεται έπειτα από αρκετό καιρό, επιβλήθηκε τελικά με 3-2 (25-14, 25-18, 21-25, 21-25, 15-12) της Ρουμανίας και έστω και με αγχωτικό τρόπο «μπήκε με το δεξί» στο κόλπο της πρόκρισης. Αύριο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει "λαβωμένο" μετά τη χθεσινή απώλεια βαθμού, το μαχητικό Μαυροβούνιο, σε ένα ακόμη πιο δύσκολο ματς (8.30μμ, STARK. Ελλάδας, ΟΤΕ ΤV, www.volleyball.gr), όπου θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοσή της, αν θέλει να διατηρήσει το αήττητο και τις ελπίδες της για πρόκριση.

Έχοντας από το πρώτο σερβίς μέχρι το τέλος την συμπαράσταση του ενθουσιώδους κοινού των Τρικάλων, που με τα χειροκροτήματα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς του βοηθούσε σε κάθε ελληνική προσπάθεια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε απέναντι στους υψηλόσωμους Ρουμάνους, με καλοστημένο μπλοκ και αποτελεσματικότητα των Τζούριτς, Πετρέα να ξεφύγει από την αρχή με 8-4.

Το πάθος των παιδιών Αλέκου Λεώνη , που παρουσία Χριστοφιδέλη «κρατούσαν» στην υποδοχή και με καλή άμυνα κέρδιζαν πολλές κόντρα επιθέσεις, διατηρούσε το doublescore 14-7 υπέρ της Εθνικής μας, που έφτασε με διαφορά ασφαλείας και στο δεύτερο τεχνικό ταίμ άουτ, 16-9.
Στη συνέχεια οι Ρουμάνοι, πίεσαν την ελληνική ομάδα περισσότερο στο σερβίς, αλλά ο Κώστας Προύσαλης είχε… άσο στο μανίκι, υποχρεώνοντας στο 19-12 τον Πολωνό εκλέκτορα της Ρεμάτ Ζαλάου, Μάριους Σορντίλ στο δεύτερο τάιμ άουτ, που όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει την ροή του α’ σετ που με 25-14 κατέληξε «δια περιπάτου» σε «γαλανόλευκα» χέρια.

Στο β’ σετ οι Ρουμάνοι, αν και προηγήθηκαν στο σκορ, στη συνέχεια δεν κατάφεραν να σταματήσουν το καλό ελληνικό σερβίς και τον θηριώδη Τζούριτς, με αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εκμεταλλευόμενο τα αντίπαλα λάθη να ξεφύγει με 8-5. Παρά την αντίδραση των Ρουμάνων (9-9), οι διεθνείς μας παρέμειναν στην «θέση του οδηγού» με 16-12, δίνοντας το έναυσμα στον κόσμο να συνεχίσει το πάρτι στις κερκίδες , μέχρι και το τέλος του σετ, όπου η Ελλάδα διατηρώντας το ρυθμό της το κατέκτησε με 25-18.

Αρχίζει ο... κατήφορος!

Στο τρίτο σετ οι Ρουμάνοι παίζοντας "με την πλάτη στο τοίχο" κατέφεραν από την αρχή του αγώνα να εκμεταλλευτούν την ασθενή υποδοχή μας και με καλές άμυνες, τακτικό μπλοκ, κατάφεραν παρά τις αλλαγές των Πελεκούδα, Κοκκινάκη αντί των Σουλτανόπουλου, Κυριακίδη μετά από το 8-4, 16-11 να μειώσουν με 25-21 σε 2-1 τα σετ, παραμένοντας «ζωντανοί» στο ματς.

Στο τελευταίο σετ η Ελλάδα με τον Λάππα να αρχίζει αντί του Κυριακίδη και καλόστημένο μπλοκ "πήρε κεφάλι" με 5-2. Οι Ρουμάνοι εκμεταλλευόμενοι στη συνέχεια κάποια «γαλανόλευκα» λάθη και ολιγωρίες, πέρασαν μπροστά με 8-7. Από εκείνο το σημείο, με τον Κοκκινάκη να δίνει ανάσες στον Χριστοφιδέλη, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το 13-11 των Ρουμάνων που ξέφυγαν με 16-13. Με καλή ψυχολογία λοιπόν και ανεβασμένο μπλοκ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν ξανά με 25-21 να ισοφαρίσουν σε 2-2 τα σετ, στέλνοντας το ματς σε ται μπρέικ και την αγωνία όλων στα… κόκκινα.

Στο 5ο σετ ο Χριστοφιοδέλης επέστρεψε στο ματς, αντί του Λάππα, συμμαζεύοντας την ελληνική υποδοχή και οι διεθνείς μας χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση κατάφεραν προηγούμενοι με 8-5, τελικά να «σκοτώσουν το θηρίο» με 15-12 και να πανηγυρίσουν με τον κόσμο τους την πρώτη νίκη στη διοργάνωση.

Ελλάδα (Λεώνης): Χριστοφιδέλης 10 (8/14 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 47% υπ. – 24% άριστες), Τζούριτς 23 (19/40 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Κυριακίδης 5 (5/14 επ., 35% υπ. - 24% άριστες), Πετρέας 17 (13/15 επ., 4 μπλοκ), Προύσαλης 2, Σουλτανόπουλος 7 (3/7 επ., 4 μπλοκ), Στεφάνου –λ (57% υπ. – 43% άριστες)/ Κοκκινάκης 4 (4/7 επ., 56% υπ. – 50% άριστες), Πελεκούδας 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Καριπίδης, Λάππας 2 (2/6 επ., 25% υπ. – 25% άριστες), Στιβαχτής

Ρουμανία (Σορντίλ): Ντράγκος 4 (3/8 επ., 1 άσο, 39% υπ. – 17% άριστες), Γκεοργκίτα 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Μπάλα 17 (16/33 επ., 1 μπλοκ, 31% υπ. – 31% άριστες), Στόιαν, Γκοντάριου 23 (20/46 επ., 3 μπλοκ), Μιχαλκέα 11 (5/15 επ., 5 μπλοκ, 1 άσο), Φέχερ –λ (64% υπ. – 44% άριστες) / Στάνκου 9 (6/11 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Μπάρτα, Τσιπριάν, Μαριές 5 (5/9 επ., 66% υπ. – 53% άριστες)
Λεώνης: «Η νίκη είναι πάντα νίκη»

«Το παιχνίδι που κάναμε ήταν διπρόσωπο» άρχισε τις δηλώσεις του στο greekvolley.com ο «σκασμένος» από την εξέλιξη του ματς, ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Αλέκος Λεώνης και συνέχισε: «Κάναμε τα εύκολα δύσκολα αν και καταφέραμε να ξεπεράσουμε το άγχος της πρεμιέρας.

Μετά τα πρώτα δύο σετ μάς χάλασαν την υποδοχή οι Ρουμάνοι με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο τάι μπρέικ και να πάρουμε τελικά εκεί τη νίκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά καθώς η νίκη είναι πάντα νίκη», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης μετά το νικηφόρο 3-2 επί της Ρουμανίας στο κατάμεστο κλειστό των Τρικάλων.
Περισσότερη πειθαρχία με Μαυροβούνιο
Όσον αφορά στο αυριανό ματς με το Μαυροβούνιο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μας το χαρακτήρισε τελείως διαφορετικό ματς. «Θέλει υπομονή, καθώς ξέρουμε πως δεν θα έχουμε εύκολα ούτε τα δύο πρώτα σετ, όπως σήμερα. Θα χρειαστεί περισσότερη πειθαρχία και σωστή τακτική, γιατί αν το παιχνίδι πάει στα ψηλά, τότε οι Μαυροβούνιοι υπερτερούν λόγω σωματότυπου».
Σορντίλ: "Ο κόσμος έφυγε χαρούμενος, εγώ...όχι"!
Από πλευράς Ρουμάνων, ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Μάριους Σορντίλ σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ: «Στα δύο πρώτα σετ δεν πήγαμε καλά. Στα δύο επόμενα βρήκαμε τον εαυτό μας, αλλά στο τάι μπρέικ τον… χάσαμε ξανά. Στο πέμπτο σετ η Ελλάδα ήταν καλύτερη και συγχαρητήρια για τη νίκη. Έμεινα με την εντύπωση πως μπορούμε από εδώ και πέρα να κερδίζουμε τέτοια ματς. Μπράβο στον κόσμο για την εκπληκτική ατμόσφαιρα. Έφυγαν χαρούμενοι απόψε, εγώ όμως δεν είμαι…»

Μικρά-μικρά και… Τρικαλινά!

Ρίγη εθνικής ανατριχίλας

Τα Τρίκαλα απ-έδειξαν πως η πόλη τους δεν επελέγη τυχαία από την ΕΟΠΕ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως διοργανώτρια πόλη τουρνουά της Εθνικής Ανδρών. Κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, όπου οι διεθνείς ήταν αγκαλιασμένοι, περίπου 2.500 χιλιάδες κόσμος στις κερκίδες προκάλεσαν ρίγη εθνικής ανατριχίλας τραγουδώντας με στεντόρεια φωνή.

Επίσημη «πρώτη των θριαμβευτών

"Γουρλίδικη" αποδείχθηκε η παρθενική επίσημη παρουσία του νεοεκλεγέντος προέδρου της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη, ο οποίος συνοδευόμενος από κάποια άλλα μέλη του ΔΣ που θριάμβευσαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας στο Βόλο, όπως οι Βέρα Λάγιου, Παναγιώτα Τουρσούγκα, Χρήστος Βογιατζής, Γιώργος Μανωλόπουλος παρακολούθησαν το ματς στο Κλειστό των Τρικάλων, λίγες μέρες πριν την κυριακάτικη συνεδρίαση των Σοφάδων (10.00πμ), όπου θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο ΔΣ.

Είχε διπλή… κάψα!

Στις κερκίδες του κλειστού των Τρικάλων βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο τεχνικός της Νίκης Αιγινίου, Θανάσης Στράντζαλης, που είχε δύο λόγους να βρίσκεται εδώ. Ο Θεσσαλός προπονητής πέρα από τον αγώνα της Εθνικής μας, παρακολούθησε από κοντά το νέο απόκτημα της ομάδας του, τον Μαυροβούνιο άσο, Σίμο Ντάμποβιτς, από τον οποίο όπως δήλωσε στοgreekvolley.com έμεινε ικανοποιημένος παρά την ήττα της ομάδας του
Παρασκευή 07.09.12
17:30 Φινλανδία - Ρουμανία
20:30 Ελλάδα – Μαυροβούνιο (Star Κεντρικής Ελλάδας, volleyball.gr) 

Σάββατο 08.09.12
17:30 Ρουμανία - Μαυροβούνιο
20:30 Ελλάδα – Φινλανδία (Star Κεντρικής Ελλάδας, volleyball.gr)

Βαθμολογία
1. Φινλανδία 3 (3-0)
2. Ελλάδα 2 (3-2)
3. Ρουμανία 1 (2-3)
4. Μαυροβούνιο 0 (0-3)

Πηγή:new.greekvolley

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top