Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Καταδικαστηκε ο «Ραμπο» της Λαρισας


ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η ενέργεια ενός 75χρονου να κατευθυνθεί έξω από το κτίριο του Αστυνομικού Μεγάρου στη Λάρισα, ξημερώματα Κυριακής, και κρατώντας ένα καλάσνικοφ ανά χείρας να πυροβολεί στον αέρα.
Μάλιστα, πέρα από την παραπάνω ενέργεια, εντύπωση προκάλεσε η αμφίεση του ηλικιωμένου, καθώς είχε ντυθεί με στρατιωτική στολή παραλλαγής και φορούσε μπερέ.
Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος ερωτηματικά προέκυψαν σχετικά με τα κίνητρα της πράξης του 75χρονου, ενώ πολλοί πίστευαν ότι η απάντηση θα βρίσκονταν στην ιδιόχειρη επιστολή που κατέσχεσε η Αστυνομία, μεταξύ πολλών ειδών οπλικού εξοπλισμού.
Σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, ο ηλικιωμένος είναι ένα άτομο το οποίο αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ στο κείμενο της επιστολής δεν υπήρχε τίποτα παραπάνω πέρα από ασυναρτησίες. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι και οι αστυνομικοί που προσπάθησαν να κατανοήσουν τα κίνητρα της πράξης του δεν κατόρθωσαν να του αποσπάσουν συγκροτημένη απάντηση. 
Σε ότι αφορά την δικαστική του αντιμετώπιση, χθες ο συλληφθείς πέρασε την διαδικασία του Αυτοφώρου, όπου και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 57 μηνών για παράβαση του νομού περί όπλων (οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή).
Πάντως, δεν έχει προχωρήσει η εκτέλεση της ποινής του, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.   

Πηγή:thessalianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top