Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Νεος εκπροσωπος των σπουδαστων στο Δ.Σ. του ΤΕΙ Λαρισας


Σήμερα 19-09 ημέρα Τετάρτη και ώρες 09:00 – 15:00 μμ. πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές
για την ανάδειξη του εκπροσώπου των σπουδαστών στο νέο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας , σύμφωνα με το νόμο 4076/2012.
Η διαδικασία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Γενικού Τμήματος του ΤΕΙ Λάρισας.
Οι εκλογές ανέδειξαν τον σπουδαστή Ανδρέα Καρακούση ωε εκπρόσωπο στο νέο Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας.
ΤΟ ΜΑΣ
Με αφορμή τις εξελίξεις, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τονίζει τα εξής:
«Οδοστρωτήρας για τις σπουδές μας, για την αξία των πτυχίων μας, αποτελεί ο νόμος πλαίσιο, που η Διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας, προσπαθεί με νύχια και δόντια να εφαρμόσει. Με το νόμο –πλαίσιο στην ουσία δημιουργούν πτυχία πολλών ταχυτήτων-διαβατήρια για την ανεργία, ενισχύουν την επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ-ΤΕΙ, παραδίδουν τη φοιτητική μέριμνα και τις υποδομές σε ιδιώτες, προχωράνε σε αντιδραστική παρέμβαση στο φοιτητικό κίνημα , τις δομές και τα συλλογικά του όργανα, στους φοιτητικούς συλλόγους. Καταργούν το άσυλο και γενικεύουν τη στρατιά των συμβασιούχων διδασκόντων, των εκπαιδευτικών χαμηλών βαθμίδων, των συμβασιούχων καθηγητών.
Η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μερίδες καθηγητών και μελών της Διοίκησης του ΤΕΙ, έχει να κάνει και με την αλληλοδιαπλοκή προσωπικών φιλοδοξιών, επιχειρηματικών κύκλων και συμφερόντων, που το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν στο ΤΕΙ, ακριβώς λόγω της εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου.
Παρά ωστόσο, τα επιμέρους συμφέροντά τους, συναντιούνται με συνέπεια όλοι μαζί, η Διοίκηση του ΤΕΙ, μερίδα εκπαιδευτικών που θέλουν να «βάλουν χέρι στην πίτα», εταιρίες και χορηγοί που θα επενδύσουν στις πιο… κερδοφόρες σχολές. Γι’ αυτό και η εναγώνια προσπάθειά τους, να διεξάγουν τις εκλογές και να ξεκινήσει και τυπικά η εφαρμογή του νόμου, που μετατρέπει το ΤΕΙ σε επιχείρηση.
Ακριβώς επειδή με την εκλογή και συγκρότηση του νέου οργάνου,  θα μπορούν  οι επιχειρήσεις να ελέγχουν πιο άμεσα τη λειτουργία των ιδρυμάτων, την έρευνα και το περιεχόμενο σπουδών. Θα λειτουργεί σαν ΔΣ μιας ανώνυμης εταιρίας που θα έχει τη ευθύνη για την διοίκηση της επιχείρησης. Θα συμμετέχει μερίδα καθηγητών αλλά και διορισμένα μέλη που θα εγκρίνουν τις χρηματοδοτήσεις, τις επιχειρηματικές δράσεις, θα επιλέγουν ακόμη και τον πρόεδρο του ΤΕΙ.
Το έδαφος έχει στρωθεί τόσα χρόνια τώρα, για την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων με τη μεγάλη προσπάθεια  των ΔΑΠ – ΠΑΣΠ, που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να περνά αυτή η πολιτική στην παιδεία, όπως και για να εκφυλίσουν το φοιτητικό κίνημα.  Ενώ τώρα φυσικά δηλώνουν και οι δύο «μετανοημένες παρθένες», που καμιά σχέση δεν έχουν με τα κόμματα τους, και κάνουν …αγωνιστικές ασκήσεις! Για τα συμφέροντα των φοιτητών φυσικά …
Οι σπουδαστές να τους γυρίσουμε την πλάτη!
Όλα τα χρόνια ψήφιζαν με χέρια και με πόδια στα συμβούλια του ΤΕΙ το σφαγιασμό του. Στηρίζοντας κάθε αντιδραστικό μέτρο και τώρα το νόμο- πλαίσιο μετατρέποντας τις σχολές μας σε μαγαζιά που θα πουλάνε ανεργία. Προετοιμάζουν τον κόσμο να συμβιβαστεί, να αφήσει τους αγώνες και να υλοποιήσει εδώ και τώρα το νόμο- πλαίσιο και μέσα από τις εκλογές.
Κάνανε κατάληψη της διοίκησης για να πιέσουν στην ταχύτερη εφαρμογή του, για την ταχύτερη πραγματοποίηση των εκλογών τους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ!  Δεν έχουμε κανέναν συμφέρον να συμμετέχουμε στις εκλογές τους. Παλεύουμε μέσα από το οργανωμένο- περιφρουρημένο αγώνα με το ΜΑΣ διπλα στους εργαζόμενους γονείς μας το ΠΑΜΕ.
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΥΤΕ ΩΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!
Η πραγματική φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση βρίσκεται στην κατάργηση των μνημονίων, στην διαγραφή του χρέους, στην αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό να κάνει κουμάντο στον πλούτο που παράγει. Ο αγώνας μας θα δυναμώνει όσο συνδέεται με αυτή τη διέξοδο, όσο γίνεται ρυάκι στο ποτάμι της λαϊκής συμμαχίας.
Δεν πάμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας!
Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι να σπουδάζουμε όλοι δωρεάν, να μπορούμε να βρίσκουμε όλοι δουλειά με βάση αυτό που σπουδάσαμε με αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα. Η επιστήμη, η έρευνα να τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι των μονοπωλίων.
  • ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ!
  • ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ .
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10.30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.»

Πηγή: onlarissa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top