Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Λεγεωναριος που …τρελαθηκε!


Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ 75ΧΡΟΝΟΥ

 

Ο 75χρονος Λαρισαίος που αναστάτωσε προχθές το Αστυνομικό Μέγαρο υπηρέτησε στη Λεγεώνα των Ξένων!
Οι καθημερινές ιστορίες του τοπικού αστυνομικού δελτίου είναι μία τρέλα. Κρύβουν ανθρώπινα δράματα, στιγμές απόγνωσης, θλίψης, μοναξιάς, εξαθλίωσης και φτώχειας.
Μία τέτοια ανθρώπινη ιστορία κρύβεται πίσω από τη σύλληψη του ζωσμένου με οπλισμό 75χρονου λεγεωνάριου έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Γενικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας από άνδρες της Ασφάλειας. Ο «Λεωνίδας» τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε μία ντουζίνα προβλήματα. Ήταν στεγνός από χρήματα καθώς του κόπηκε η σύνταξη που έπαιρνε και με προβλήματα υγείας δεν μπορούσε να καλύψει ούτε τα έξοδα της επέμβασης στο μάτι του.
Ο 75χρονος το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, λίγες ώρες πριν ανοίξει επίσημα το παζάρι της Λάρισας στη Νεάπολη, προσέγγισε την κεντρική πύλη του Αστυνομικού Μεγάρου φορώντας στρατιωτική φόρμα παραλλαγής και μπερέ και κρατώντας πολεμικό όπλο, τύπου καλάσνικοφ. Ο «Λεωνίδας» έγινε αμέσως αντιληπτός από τους άνδρς της Ασφάλειας και σε λίγα λεπτά συνελήφθη με τις κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας, οπλοχρησίας και για άσκοπους πυροβολισμούς!
Λεγεωνάριος
Η φόρμα παραλλαγής με το μπερέ τράβηξαν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο που κρύβονταν πίσω από το αστυνομικό συμβάν.
Λεγεωνάριος
0 75χρονος, γνωστός στην πόλη, υπηρέτησε στα νιάτα του για μιάμιση δεκαετία στη Λεγεώνα των Ξένων συμμετέχοντας με το μισθοφορικό στρατιωτικό σώμα σε πολέμους στο Βιετνάμ, το Αλγέρι κ.α.
Λεγεωνάριος
Στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του στη Λάρισα βρήκαν πολεμικά όπλα, φυσίγγια, γεμιστήρες, ένα κουτί αποθήκευσης πυρομαχικών το οποίο περιείχε 314 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, μία αμυντική χειροβομβίδα, τέσσερα πολεμικά μαχαίρια, ένα ξιφίδιο, ένα σουγιά και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι με ξύλινη λαβή συνολικού μήκους 41 εκατοστών με μήκος λάμας 30 εκατοστών.
Στις ίδιες έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 75χρονου.
Ο «Λεωνίδας» στο Αυτόφωρο καταδικάστηκε σε 57 μήνες φυλάκιση, αλλά οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο της πόλης μας.
Λεγεωνάριος ο 75χρονος που …τρελάθηκε! 

Πηγή: larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top