Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Αναστολη» αρμοδιοτητων για τον Μεϊμαρακη


Οι κρίσιμες εξελίξεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην βουλή με την ψήφιση των μέτρων
ήταν εκείνες που σύμφωνα με πληροφορίες οδήγησαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην απόφαση να μην παραιτηθεί τελικά από Πρόεδρος της Βουλής. Το θέμα της παραίτησης το συζήτησε με τον Πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να το ξανασκεφτεί.  Την ίδια ώρα, στα χέρια της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πόπης Παπανδρέου περνάει ο φάκελος της δικογραφίας.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών προκειμένου να διαλευκανθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η υπόθεση που αποκάλυψε η
Realnews και στην οποία φέρονται σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες να εμπλέκεται μαζί με τους Γ. Βουλγαράκη και Μ. Λιάπη σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω αγοραπωλησίας ακινήτων.

Στην συνέχεια επικοινώνησε με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην κυβέρνηση και τους ανακοίνωσε ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση δεν θα μετέχει στις συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής και στις διασκέψεις των Προέδρων. Για την απόφαση του αυτή ενημέρωσε και τους αντιπροέδρους του κοινοβουλίου. Χθες το απόγευμα τηλεφώνησε και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.  


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Προέδρου της Βουλής αμέσως μετά την συνάντηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφέρει πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επεσήμανε στον Ιωάννη Τέντε «τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας».


Επίσης ο Πρόεδρος της βουλής σημειώνει πως δεν έχει καμία σχέση με την επίμαχη υπόθεση «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».


Προβληματισμός στο Μαξίμου

Σαν «βόμβα» έσκασε στο Μέγαρο Μαξίμου η αποκάλυψη της
Realnews. Ο προβληματισμός και η ανησυχία ήταν έκδηλη καθώς δεν γνώριζαν τις συγκεκριμένες καταγγελίες και ήξεραν μόνο για την λίστα του ΣΔΟΕ με τα 32 ονόματα πολιτικών. Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιεχόμενο των καταγγελιών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ήταν διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό με τον οποίο συζήτησαν αρκετές φορές τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο Πρόεδρος της βουλής. Παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς είχε σύσκεψη και με τους στενούς του συνεργάτες προκειμένου να δουν με ποιον τρόπο θα χειριστούν επικοινωνιακά την όλη υπόθεση. Για την εμπλοκή των ονομάτων δύο «γαλάζιων» πρώην υπουργών των κυρίων Βουλγαράκη και Λιάπη δεν έγινε σχεδόν καμία αναφορά καθώς ο Αντώνης Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος έκοψε οποιαδήποτε σχέση μαζί τους.

Μηνύσεις από Βουλγαράκη και Λιάπη


Ο Γιώργος Βουλγαράκης το μεσημέρι της Δευτέρας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μήνυση κατά του Ιωσήφ Λιβανού, του Γεωργίου Ζωγραφάκη, του Ιωάννη Καρούζου αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Όπως αναφέρει στο μήνυμα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο twitter, «Όπως είχα δηλώσει από χθες, κατέθεσα μήνυση εναντίων των λασπολόγων, για τα μυθεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας».


Η μήνυση του Γ. Βουλγαράκη


Ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης μέσω του
Real.gr σχολίασε: «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο».

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης μιλώντας στον
realfm 97,8 ανέφερε: «Οι πολιτικοί είναι ένοχοι μέχρι να αποδείξουν την αθωότητά τους» και σημείωσε ότι πρέπει να γίνει έρευνα σε όλα. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση στη Βουλή, ώστε να έρθει άμεσα με πλειοψηφία των 2/3 η άμεση κατάργηση αναδρομικά του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κάθε μορφής βουλευτικής ασυλίας γνωστοποίησε μέσω του
realfm 97,8 ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή την αποκάλυψη της Realnews. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

ΠΗΓΗ: Real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top