Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διωξη σε Ζαγορακη, Βιολιδη!


Σε μπελάδες μπαίνουν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ηλίας Βιολίδης
, καθώς όπως προκύπτει από το δικαστικό ρεπορτάζ ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος!

Ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην αντιπρόεδροςτης ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο στόχαστρο της δικαιοσύνης, αφού διαπιστώθηκαν αδιαφανείς διαδικασίες στη διαχείρισή τους στο διάστημα που ήταν στο «δικέφαλο»! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εισαγγελία παρέλαβε το πόρισμα των ελεγκτών τουΣΔΟΕ από την ΠΑΕ και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που προκύπτουν από τους ελέγχους των ορκωτών λογιστών, διαπίστωσε αδιαφανείς διαδικασίες. Παράλληλα, οι επιταγές του ΗλίαΒιολίδη προκάλεσαν με τη σειρά τους το... ενδιαφέρον.

Ο λόγος ήταν ότι ο ΠΑΟΚ, ως ΠΑΕ, μεταβίβαζε τις επιταγές στους πιστωτές και στη συνέχεια τα χρήματα επέστρεφαν στους λογαριασμούς του αντιπροέδρους! Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ένα σημαντικό μέρος των επιταγών είτε σφραγίστηκε είτε ακυρώθηκε, παρότι το ποσό είχε επιστρέψει ολόκληρο. Επίσης, φέρονται να υπάρχουν στοιχεία για δάνειο 110.000 ευρώ που έδωσε ο πρώηναντιπρόεδρος σε υπάλληλο της ΠΑΕ!

«Το συνολικό ποσό το οποίο ο Ηλίας Βιολίδης είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την επιστροφή σε τραπεζικό του λογαριασμό αλλά δεν έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 752.846, 98 ευρώ», αναφέρει κομμάτι του πορίσματος, όπως δημοσιεύτηκε στον Αγγελιοφόρο, ενώ αναφέρεται ότι υπάρχει και και μία οφειλή του Βιολίδη της τάξεως των 84.120 ευρώ,  από την αγορά των εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Όσον αφορά το Ζαγοράκη, το σημείο που τον «καίει» αφορά η έγκριση αναδρομικής αμοιβής του ύψους 6.400 ευρώ το μήνα για όλο το διάστημα που ήταν πρόεδρος, έτσι ώστε να απαλλαγεί από το ποσό των 320.476 ευρώ που βγήκε από τα ταμεία της ΠΑΕ με εγγυήσεις και έπρεπε να επιστραφεί!



Πηγή:gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top