Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Το παζαρι των «ελεγχων» το φετινο στη Λαρισα


Ως το παζάρι με τους… περισσότερους ελέγχους για τη νομιμότητα των πωλητών
, μπορεί χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστεί το φετινό της Λάρισας.
Τα πρόσφατα επεισόδια σε αντίστοιχες εμποροπανήγυρεις με πρωταγωνιστές κυρίως μέλη της Χρυσής Αυγής και παράνομους μικροπωλητές, φαίνεται πως λετούργησαν ως «ξυπνητήρι» για τους ελεγκτικους μηχανισμούς που από την περασμένη εβδομάδα «σαρώνουν» την περιοχή.
Η αρμόδια για τη λειτουργία της δημοτικής αστυνομίας αντιδήμαρχος Ελένη Ξυνοπούλου έκανε λόγο σήμερα για «τρομακτικούς ελέγχους» εξηγώντας πως φέτος η δημοτική αστυνομία ασχολήθηκε κυρίως «με τις παρυφές του παζαριού εκεί όπου υπήρχαν έμποροι που δεν είχαν τα σχετικά έγγραφα. Σάββατο και Κυριακή, συνέχισε, ασκήσαμε τρομακτικούς ελέγχους όλη την ημέρα. Η δημοτική αστυνομία είναι στο χώρο του παζαριού συνεχώς από το πρωί έως τις 12 το βράδυ».
Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των ελέγχων, η αντιδήμαρχος σημείωσε ότι έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες εμπορευμάτων τα οποία καταστρέφονται επιτόπου από το απορριμματοφόρο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αρμόδια αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Λαρισαίων κ. Μαρία Αγραφιώτου η οποία τόνισε πως ο δήμος Λαρισαίων είναι εξαιρετικά προσεκτικός ώστε «να μην υπάρξει αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι το στεγασμένο εμπόριο και να μην υπάρξει καμία παρατυπία».
Υπενθυμίζεται πως οι έλεγχοι στο παζάρι της Λάρισας γίνονται από 4 (!) διαφορετικά κλιμάκια: της δημοτικής αστυνομίας, της ΕΛΑΣ, του ΣΔΟΕ και υπαλλήλων του δήμου.

Πηγή: onlarissa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top