Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δημοσια κτηρια στο σφυρι


Στην αγορά βγαίνουν κτήρια-φιλέτα του Δημοσίου που πρόκειται να αξιοποιηθούν
με τη μέθοδο του sale and lease back και τα οποία αναμένεται να αποφέρουν «ζεστό» χρήμα στα δημόσια ταμεία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», το ΤΑΙΠΕΔ έχει στο χαρτοφυλάκιό του 28 κτήρια του Δημοσίου, από τα οποία περίπου τα δέκα θεωρούνται φιλέτα, καθώς βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.


Το κτήριο που στεγάζει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο Μοσχάτο είναι ένα από αυτά. Χτίστηκε το 1970 και έχει συνολική επιφάνεια 28.159,30 τ.μ..


Ένα άλλο μεγάλο κτήριο που βρίσκεται στη λίστα είναι αυτό της καπνοβιομηχανίας Κεράνη που προοριζόταν για τις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, κάτι που τελικά δεν έγινε.


Άλλο μεγάλο κτήριο στη λίστα είναι αυτό που στεγάζει τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ). Η συνολική δομημένη επιφάνεια του κτηρίου ανέρχεται σε 39.875,75 τ.μ. ενώ το οικόπεδο έχει εμβαδόν 3.560,72 τ.μ..


Άλλα κτήρια για τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει αγοραστές είναι αυτά όπου στεγάζονται κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, της ΕΛ.ΑΣ. – Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, του Αρχηγείου Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Παιδείας κ.ά..


Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
back to top